eroldolu1919@hotmail.com
1960 Köyceğiz doğumlu. Eskişehir Anadolu Üniversitesi Halkla İlişkiler-Gazetecilik Bölümü mezunu. 24 Mart 1979 tarihinden bu yana gazetecilik yapmakta. Muğla Devrim Gazetesi ve Fethiye Gazetesi’nde muhabirlik, Köşe Yazarlığı ve ayrıca Fethiye Gazetesi’nde Yazı İşleri Müdürlüğü yaptı. Sürekli Basın Kartı sahibi.
Türkiye’de bazı spor dalları var, bu spor dalları belli bir ilde veya belli bir bölgede çok yapılır. Bunun nedeni de o spor dalı için o ilin veya o bölgenin coğrafi konumu veya oradaki ortamların uygun olmasından kaynaklanır.
Örneğin ülkemizde bir zamanlar Atletizmin koşu dalı deyince aklımıza Ağrı bölgesi gelirdi. Sebebi de Türkiye’nin en iyi koşucularının Ağrı bölgesinden çıkmasıdır. Çünkü Ağrı bölgesinin coğrafi konumu Atletizmin koşu dalı için çok ideal bir ortama sahiptir.
Ağrı’dan koşucu çıkmasıyla ilgili bir de hikâye anlatılır. Bir boksör bir tarihte Ağrı’ya gitmiş. Ağrı’da otobüs garajına vardığı zaman çantasının üzerine ‘ben boksörüm, bu çantayı alan olursa döverim’ diye not bırakıp bir yere gitmiş. Orada bulunan çantanın üzerinde notu okuyan Ağrılı bir koşucu da, çantayı alarak çantanın yerine ‘sen boksörsen ben de koşucuyum, eğer sen beni yakalayabilirsen döversin’ diye bir notu yazarak çantanın yerine notu bırakıp çantayı alıp gitmiştir. Bu hikâye spor camiasında sürekli konuşulur.
Fethiye Dünya’nın en güzel bölgelerinin başında geliyor. Hiç unutmuyorum, 24 Temmuz 2006 akşamı Muğla Gazeteciler Cemiyeti Basın Gününü Fethiye’de düzenlenmişti. Gecenin onur konuğu olarak da Ankara Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin oradaydı. O akşam yaptığı konuşmada ‘Arkadaşlar iki günden bu yana Fethiye’deyim. Güneşin doğuşunu da, batışını da izliyorum. Fethiye Körfezi’nin maviliğine bakıyorum. Dünyada böyle güzel bir yer görmedim’ demişti.
İşte böyle bir yerde 1989 yılından bu yana Kürek sporu gerçekleşiyor.1989 yılı Şubat ayında Fethiye Körfezinde Kürek çeken bir gurup gördük. O tarihlerde Fethiye’ye Galatasaray’ın Kürek takımı kampa gelmiş ve Fethiye Körfezi’nde antrenman yapıyorlardı.
Bu konuyu araştırdım ve Galatasaray Kürek Takımının Prenses Otel’de kaldıklarını öğrenerek, gidip Galatasaray’ın Kürek Takımı Antrenörü Yunus Yılmazoğlu ile Fethiye’de Kürek sporu üzerine konuşmuştum. Bu konuşma sırasında kendisine ‘hocam Fethiye Körfezi kürek sporu için nasıl’ diye sorduğumda Yunus Yılmazoğlu bana aynen ‘Erol bey biz şimdiye kadar hep İstanbul’da boğazın kürek için uygun olan yerlerinde çalışıyorduk. Ama Fethiye’yi gördükten sonra buraya geldik. Fethiye uluslararası Kürek müsabakaları için çok ideal bir yer’ demişti.
O yıllardan bu yana Fethiye’de Kürek müsabakaları yapılıyor. Birkaç defa yabancı ülkelerden dahi buraya kampa geldiler. Bu zaman içerisinde daha önce de yazdığım gibi Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatçi döneminde Karagözler’e kürek sporunun tesisleri yapıldı. Fethiye Belediyespor Kulübü’nün Kürek Şubesi açıldı ve Fethiye’den kürek sporunda milli sporcu çıkararak bu günlere gelindi. Son bir yıldan bu yana Corona dolayısıyla faaliyetlere ara verilmiş olabilir ama Fethiye’de kürek sporunun alt yapısı meydana geldi.
Fethiye’ye yıllarca Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş Kürek takımları kampa geldiler. Ayrıca Romanya ve Bulgaristan Kürek milli takımları Fethiye’de kamp yaptılar. Türkiye Kürek Federasyonu Başkanlığı, Fethiye’ye resmi kürek yarışları organizasyonu verdi ve başarıyla kürek yarışları düzenlendi. Bir defasında Bulgaristan Kürek Milli Takımı Antrenörü ile Bulgaristan-Filibe’de bulunduğumuz sırada karşılaştık ve bana Fethiye anılarını anlatmıştı. 2011 yılında Slovenya’nın Başkenti Lübliyana’daydık. Bulgaristan Kürek milli takımı antrenörü ile Lübliyana Havaalanında yine karşılaştık. Bana Fethiye’nin Kürek sporu için çok ideal bir yer olduğunu ve Fethiye’nin de doğal olarak çok güzel olduğunu anlatmıştı.
Fethiye’de yapılan Batı Akdeniz Kupası Kürek Müsabakaları sırasında İstanbul’dan gelen sporcularla konuşmuştum. Fethiye’nin her yönüyle olduğu gibi kürek sporu açısından da çok iyi bir yer olduğunu söylemişlerdi. Artık Fethiye kürek sporunda kendini kanıtladı. Fethiye Belediyespor da bu işi Fethiye’de sırtına aldı ve başarıları Balkanlar düzeyine taşındı.
Fethiye Kürek sporunda Türkiye’nin değil, Balkanların pilot bölgesi olması için başta Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olmak üzere Fethiye’de yöneticilerimiz de bu konuna üzerilerine düşeni yapmalıdırlar. Corona ömür boyu devam etmeyecek.
1960 Köyceğiz doğumlu. Eskişehir Anadolu Üniversitesi Halkla İlişkiler-Gazetecilik Bölümü mezunu. 24 Mart 1979 tarihinden bu yana gazetecilik yapmakta. Muğla Devrim Gazetesi ve Fethiye Gazetesi’nde muhabirlik, Köşe Yazarlığı ve ayrıca Fethiye Gazetesi’nde Yazı İşleri Müdürlüğü yaptı. Sürekli Basın Kartı sahibi.