e.aripinar@gmail.comTürk Spor Ajansı’nın Kurucusu ve Genel Yayın MüdürüBalıkesir Lisesi mezunu, Edebiyat Fakültesi Tarih bölümünde okudu. Askerliğini Yedek Subay Öğretmen olarak Erzincan Lisesi’nde yaptı.75 yıllık gazeteci Türkiye Spor Gazetesi’nde muhabir, Cumhuriyet Gazetesi’nde Spor Servisi Şefi, Günaydın Gazetesi’nde Genel Müdür, Hürriyet Gazetesi’nde Haberler Müdürü olarak çalıştı. Basın Şeref Kartı sahibi.TGC üyesi, TSYD’nin Kurucu Genel Sekreterliğini yaptı. Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi’nin en kıdemli üyesi. TMOK Fair Play Komisyonu Başkanı, CIFP (Dünya Fair Play Konseyi) Başkan Yardımcısı, EFPM (Avrupa Fair Play Birliği) Onursal Üyesi, Azerbaycan Bakü Spor Akademisi’nden Fahri Doktora Unvanı sahibi, IOC’nin en büyük ödülü ‘Olimpic Order’ nişanına sahip. 6 Yaz 1 Kış Olimpiyatı ile Türkiye’nin en çok olimpiyat izleyen gazetecisi.Oy Sandığı, Ülkemin Sporu İçin ve Fair Play adlı 3 kitabı, 2024 yılında yayınlanan Kağıt Fener adlı bir de şiir kitabı var.
AVRUPA BİRLİĞİ’NİN İNADINA TÜRKİYE SPORDA AVRUPA BİRLİĞİ’NDE
Avustralyalı İskoçya’da yaşayan ünlü tarihçi ve arkeolog Warwick Ball, tarih boyu Türkleri inceleyip anlattığı eserlerinden birisinde şu görüşünü yazıyor: “Eğer Avrupa tarihini, coğrafyasını, yapısını incelemek isterseniz, mutlaka ve mutlaka bunun içinde Türkler olmalıdır. 500 yıldan fazla Avrupa’nın neredeyse 3/1’ni yönetmiş, Roma’dan sonraki en büyük imparatorluğu kurmuş, Avrupa’da hala etkileri olan dev bir toplumu görmezden gelemezsiniz.’’
1993’te adını tam alan Avrupa Birliği’nin bugünkü üyeleri hala Türkiye’yi üye almamakta direniyorlar. Evet, 1979-2002 dönemindeki Türkiye hükumetleri AB’ye katılmak konusunda bazı hatalar yapmışlardı. Hala Avrupa Birliği üyelik savaşımız devam ediyor. Ediyor amma; biz, Türkiye olarak, spor olarak çoktan Avrupa Birliği’ndeyiz. Sporun tüm dallarında, şampiyonalarda varız, şampiyonluk alıyoruz. AB üyelerinin çoğunu da gerilerde bırakıyoruz. Son örnek de Dünya FAIR PLAY Günü etkinliklerinin törenleri olacak. İlk olarak 7 Eylül’de Brüksel’de ilan edilen ve törenle kutlanılan DÜNYA FAİR PLAY GÜNÜ, bu yıl 7 Eylül’de Budapeşte’de kutlanacak. Bunun için Türkiye’nin kurucu üyesi olduğu EFPM (Avrupa Fair Play Birliği) bir proje hazırladı. Her ülkede amatör spor ekipleri (31/Mayıs’tan/7 Eylül saat:10’na kadar) toplam 1275 km (Bu Brüksel- Budapeşte arasındaki mesafedir) yol yapacaklar, ekipler cep telefonları ile izlenecek, bu mesafeyi en erken tamamlayan ekipler ödüllendirilecek. Türkiye bu organizasyonda da yer aldı. TMOK Fair Play Komisyonu İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Spor Bilimleri Fakültesi ile iş birliği yaptı. Organizasyonun başına TMOK Fair Play Komisyonu’ndan başarılı bir eğitimci olan Fakülte Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sevim Güllü atandı. Tüm dünya şimdi yine Avrupa Birliği’nin hala üye almadığı Türkiye’den bahsedecek. Bu Sporun ve de Fair Play’in başarısıdır.
*Fazla Bilgi için: Doç Dr. Servim Güllü (sevim.gullu@istanbul.edu.tr
Türk Spor Ajansı’nın Kurucusu ve Genel Yayın Müdürü
Balıkesir Lisesi mezunu, Edebiyat Fakültesi Tarih bölümünde okudu. Askerliğini Yedek Subay Öğretmen olarak Erzincan Lisesi’nde yaptı.
75 yıllık gazeteci Türkiye Spor Gazetesi’nde muhabir, Cumhuriyet Gazetesi’nde Spor Servisi Şefi, Günaydın Gazetesi’nde Genel Müdür, Hürriyet Gazetesi’nde Haberler Müdürü olarak çalıştı. Basın Şeref Kartı sahibi.
TGC üyesi, TSYD’nin Kurucu Genel Sekreterliğini yaptı. Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi’nin en kıdemli üyesi. TMOK Fair Play Komisyonu Başkanı, CIFP (Dünya Fair Play Konseyi) Başkan Yardımcısı, EFPM (Avrupa Fair Play Birliği) Onursal Üyesi, Azerbaycan Bakü Spor Akademisi’nden Fahri Doktora Unvanı sahibi, IOC’nin en büyük ödülü ‘Olimpic Order’ nişanına sahip. 6 Yaz 1 Kış Olimpiyatı ile Türkiye’nin en çok olimpiyat izleyen gazetecisi.
Oy Sandığı, Ülkemin Sporu İçin ve Fair Play adlı 3 kitabı, 2024 yılında yayınlanan Kağıt Fener adlı bir de şiir kitabı var.