[email protected]Türk Spor Ajansı’nın Kurucusu ve Genel Yayın MüdürüBalıkesir Lisesi mezunu, Edebiyat Fakültesi Tarih bölümünde okudu. Askerliğini Yedek Subay Öğretmen olarak Erzincan Lisesi’nde yaptı.75 yıllık gazeteci Türkiye Spor Gazetesi’nde muhabir, Cumhuriyet Gazetesi’nde Spor Servisi Şefi, Günaydın Gazetesi’nde Genel Müdür, Hürriyet Gazetesi’nde Haberler Müdürü olarak çalıştı. Basın Şeref Kartı sahibi.TGC üyesi, TSYD’nin Kurucu Genel Sekreterliğini yaptı. Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi’nin en kıdemli üyesi. TMOK Fair Play Komisyonu Başkanı, CIFP (Dünya Fair Play Konseyi) üyesi, EFPM (Avrupa Fair Play Birliği) Onursal Üyesi, Azerbaycan Bakü Spor Akademisi’nden Fahri Doktora Unvanı sahibi, IOC’nin en büyük ödülü ‘Olimpic Order’ nişanına sahip. 6 Yaz 1 Kış Olimpiyatı ile Türkiye’nin en çok olimpiyat izleyen gazetecisi.Oy Sandığı, Ülkemin Sporu İçin ve Fair Play adlı 3 kitabı var.
Yağmurlu, soğuk bir Ocak günü. Teşvikiye Camii’nde dualarla omuzlanan tabutta Türk ve dünya sporunun göğsünde yıllarca Ay-yıldızı taşıyan bir çınarı vardı. Doğan Şahin’in kökü Evladı Fatihanlardan geliyordu. Rumeli’ne göçen, Avrupa’da yıllarca at koşturan Türk Paşalarındandı ailesi. Tarihi Vefa Lisesi’nden sonra, ülkenin dört yıldızlık üniversitesi Teknik Üniversite’yi bitirmişti. Amma gönlü ülkenin dört bir yanını saran mavi sulardaydı. O da bunun hakkını verdi. Dünyanın ünlü, İngiltere ve Fransa’yı ayıran Manş Denizi’ni rekorla geçen, Manş Fatihi ilk Türk oldu. Mutlu bir evlilikle ülkenin tarihinde yer alan Fenerbahçe Spor Kulübü’nün ünlü başkanlarından merhum Ali Muhittin Hacıbekir’in ailesine katıldı. İyi bir iş adamı olmanın yanı sıra; yüzmeyi bırakmadı. Yüzlerce mile varan, kazandığı her yarışta göğsünde Türk bayrağı vardı. Türkiyemizin Cumhurbaşkanlarından özel takdirler kazandı. Sonra spor yönetciliğinin onurlu yeri olan Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi’nde yer aldı. Bugün tüm dünyada ünlü olan TMOK Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı’nın temelini, arkadaşı, spor adamı, merhum Türkay Peker’le birlikte attılar.
Soldan Sağa: Neşe Gündoğan, Erdoğan Arıpınar, Merhum Doğan Şahin, Prof. Dr. Bilge Donuk ve Merhum Türkay Peker
Sporda hedefini Fair Play olarak seçti. “İyiye, doğruya, güzele” onun da sloganı oldu. Bu hizmetlerinden dolayı 2013 yılında Avrupa Fair Play Birliği’nin (EFPM) Şeref Madalyasına layık görüldü. Fair Play’e hizmetlerinden dolayı ilki Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’e verilen Chain of Merit (Erdem Kolyesi) adlı madalya ile ödüllendirildi. GAP adıyla bilinen Atatürk Barajı su sporlarına şenliklerine büyük emekler verdi. İyi bir aile babası, iyi bir iş adamı olarak ülkemize hizmet etti. Doğan Şahin Dünya Spor Ormanında bir çınardı. O da nice çınarlar gibi Tanrıya yürüdü. Ülke, dünya sporu ve toplum onu sevgi, saygı ve rahmetle anıyor.
Türk Spor Ajansı’nın Kurucusu ve Genel Yayın Müdürü
Balıkesir Lisesi mezunu, Edebiyat Fakültesi Tarih bölümünde okudu. Askerliğini Yedek Subay Öğretmen olarak Erzincan Lisesi’nde yaptı.
75 yıllık gazeteci Türkiye Spor Gazetesi’nde muhabir, Cumhuriyet Gazetesi’nde Spor Servisi Şefi, Günaydın Gazetesi’nde Genel Müdür, Hürriyet Gazetesi’nde Haberler Müdürü olarak çalıştı. Basın Şeref Kartı sahibi.
TGC üyesi, TSYD’nin Kurucu Genel Sekreterliğini yaptı. Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi’nin en kıdemli üyesi. TMOK Fair Play Komisyonu Başkanı, CIFP (Dünya Fair Play Konseyi) üyesi, EFPM (Avrupa Fair Play Birliği) Onursal Üyesi, Azerbaycan Bakü Spor Akademisi’nden Fahri Doktora Unvanı sahibi, IOC’nin en büyük ödülü ‘Olimpic Order’ nişanına sahip. 6 Yaz 1 Kış Olimpiyatı ile Türkiye’nin en çok olimpiyat izleyen gazetecisi.
Oy Sandığı, Ülkemin Sporu İçin ve Fair Play adlı 3 kitabı var.