eroldolu1919@hotmail.com
1960 Köyceğiz doğumlu. Eskişehir Anadolu Üniversitesi Halkla İlişkiler-Gazetecilik Bölümü mezunu. 24 Mart 1979 tarihinden bu yana gazetecilik yapmakta. Muğla Devrim Gazetesi ve Fethiye Gazetesi’nde muhabirlik, Köşe Yazarlığı ve ayrıca Fethiye Gazetesi’nde Yazı İşleri Müdürlüğü yaptı. Sürekli Basın Kartı sahibi.
Sporumuzun Temelinde Okul Spor Faaliyetleri Vardır
Spor etkinliklerinin temelinde okul spor faaliyetleri gelir. Çünkü sporcuların birçoğu spora okul dönemlerinde başlarlar ve başarılı olan sporcuların bulundukları yerde sporda yöneticilik yapanların da yardımlarıyla okul dışında da spor yaşamları devam eder. Sporda başarılı olan ülkelerde okulların bünyelerinde spor kulüpleri de vardır. Okullarımız aynı zamanda birer sporcu fabrikalarıdır. Türkiye’de de rahmetli Yücel Seçkiner’in Sporda sorumlu Devlet Bakanlığı zamanında okullarımızda spor kulübü kurulması için yönetmenlik hazırlandı. Türkiye’de sporumuzun gelişmesi açısından çok doğru bir karardı. Ama bu durum bazı okullarımızda hayata geçti, bazılarında geçmedi. Keşke Türkiye’de her okulun birer spor kulübü olsaydı.
Bizim Muğla Teknik Lisesi’nde öğrenci olduğumuz 1970’lerin ikinci yarısında (Teknik Liselerde öğrenim dört yıldır) Muğla’da ilçeleriyle beraber okul spor faaliyetleri çok heyecanlı geçiyordu. Her okul, Futbol, Voleybol ve Basketbol ve Güreş dalında okul takımları taraftarlarıyla beraber, müsabakaların yapılacağı yerlerde toplanır, müsabakalar tam bir centilmenlik içerisinde gerçekleşirdi. Tezahüratlar çok anlamlı ve karşı tarafa da saygılı bir şekilde yapılırdı. Futbol maçları bugünkü Muğla Atatürk Stadı’nda yapılıyordu. Voleybol ve Basketbol maçları bugün Muğla Öğretmenevi olarak kullanılan o yıllardaki Muğla Öğretmen Okulu’nun bahçesinde yapılıyordu. Güreş müsabakaları ise o yıllarda Muğla Ticaret Lisesi olarak yeni inşa edilen okulun yanındaki spor salonunda yapılırdı. Benim öğrencilik yıllarımda takım sporlarında Futbolda Muğla Turgut Reis Lisesi, Basketbolda Bodrum Lisesi, Voleybolda Marmaris ve Fethiye’den gelen okul takımları, Güreşte Milas’tan gelen okul takımları ve Muğla İmam Hatip Lisesi çok başarılıydı. Okul maçları sırasında okullardan gelen taraftar öğrenciler takımlarına desteklerini saygılı bir şekilde veriyorlardı. O yıllarda beraber okuduğumuz ve beraber spor yaptığımız arkadaşlarımızla karşılaştığımızda yılların anılarını konuşuyoruz.
Ben, dört yıl süren Muğla Teknik Lisesi’ndeki öğrencilik yıllarımda, Atletizme 1978 yılında başladım. Okulumuzun Beden Eğitimi Öğretmeni Kars-Kağızman ilçesinden İhsan Narin’di. Kendisi gençliğinde Kayak sporuyla ilgilenmiş ve Atletizmi de çok seviyordu.
Bizim Muğla Teknik Lisesinde öğrenci olduğumuz o yıllarda Türkiye’de Atletizmde başarılar üst düzeydeydi. Ulusal basınımız da o yıllarda Atletizme çok yer veriyordu. Çok iyi hatırlıyorum, yüksek atlamada Ekrem Özdamar’ın Türkiye rekorunu da kırarak Balkan Şampiyonu olmasını Türkiye’de birçok gazetenin spor sayfasında manşetten verilmi, o tarihlerde Ekrem Özdamar’ın ismi halka malolmuştu. Bizler o zamanlar Mehmet Yurdadön, Veli Ballı, Sadık Salman, Sermet Timurlenk, Semra Aksu gibi başarılı sporcuların isimlerini ulusal basından okuyup Atletizme ilgi duymuştuk.
O yıllarda Muğla’da iki tane koşu gerçekleşiyordu. Bunlardan birisi 27 Aralık günleri düzenlenen Atatürk koşusuydu ve okullardan sanki bir sporcu ordusu katılıyordu. Özellikle Muğla Endüstri Meslek Lisesi, Muğla Turgut Reis Lisesi ve Muğla Ticaret Lisesi atletleri arasında amansız bir mücadele yaşanıyordu.
Bizler 27 Aralık Atatürk koşusuna birbirimizden gizli hazırlanır ve 27 Aralık günü Ankara’da olduğu gibi çoğu zaman Muğla’da da soğuk altında koşulan yarışta amansız bir mücadeleye girerdik. Bugünkü Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi kampüsünün bulunduğu yerden başlayarak Marmaris Bulvarını takiben Muğla merkezde Atatürk heykeline doğru ‘sanki bir yıldız gibi kayarak’ geliyorduk.
Bundan ayrı bir de Muğla’da 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı sırasında gençlik koşuları yapılıyordu. 19 Mayıs Gençlik Koşusu’na Muğla Şehir Stadı’nın toprak Atletizm pistinde başladığımız zaman bir tur statta atıp dışarı çıkarken kapıda sporcuların kalabalık olmasından dolayı bir birimizi geçmek için kollarımızla yol açardık. Bir döneme damgasını vuran Muğla Cumhuriyet İlkokulu’nun AtletizmdeTürkiye Şampiyonluklarını da belirtmek gerekiyor.
O yıllarda Muğla Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Öğretmeni ve aynı zamanda okul Müdür Yardımcısı Öğretmenimiz Ali Tutulmaz, aynı zamanda TRT’nin de Muğla Muhabirliğini yapıyordu. Her Cuma günü saat 15.00’te TRT İzmir Radyosu’ndaki Ege’de spor olaylarının anlatıldığı programa telefon ile canlı bağlanır ve Muğla’da diğer spor faaliyetleriyle beraber, okul sporlarıyla ilgili gelişmeleri de aktarır, biz de onu dinlerdik.
1960 Köyceğiz doğumlu. Eskişehir Anadolu Üniversitesi Halkla İlişkiler-Gazetecilik Bölümü mezunu. 24 Mart 1979 tarihinden bu yana gazetecilik yapmakta. Muğla Devrim Gazetesi ve Fethiye Gazetesi’nde muhabirlik, Köşe Yazarlığı ve ayrıca Fethiye Gazetesi’nde Yazı İşleri Müdürlüğü yaptı. Sürekli Basın Kartı sahibi.