rcengiz1965@gmail.com01.06.1965 Diyarbakır doğumlu. Lisans, Yüksek lisans ve Doktora eğitimini: Ankara Gazi Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor A.B.D.’da tamamladı.Ulusal ve uluslararası bilimsel Kongre ve Sempozyumlarda 84 bildirisi bulunmaktadır.Ulusal ve uluslararası spor bilimleri dergilerinde 45 yayınlanmış makalesi yer almıştır.“O Küçe Senin Bu Küçe Benim”, “Kulübümüz Köklü, Camiamız Büyük Allah Kerim”, “Köşeli Yazılar”, “Top Patladı Şimdi Onarma Zamanı”, “İletişim”, “Sporda İletişim”, “Futbolda Yıldırma” ve “Her Sorun Futbola Gol Oluyor” kitaplarını yazdı.TBMM ve bazı bakanlıklarda çeşitli komisyonlarda görev aldı.Birçok ödül sahibi, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Rekreasyon Anabilim Dalı Öğretim Üyesi olan yazar evli ve iki çocuk babası.
İstenmedik tutum ve davranışlara karşı etkili mücadele yöntemlerinden biri koruyucu ve düzen sağlayıcı faır play anlayışının uzun süreli bellekte yer etmesidir.
Bu süreçte hatırlama, unutmamak veya unuttuğumuz zaman anımsanacak faır play oyun anlayışında değerler sisteminin mutlaka olması gerektiğini hatırlatır.
Ayrıca faır play bizlere:
Sportif eylemlerin doğrudan etik ve ahlakla ilgili olduğunu,
Ahlaki bütünleşme olmadan sporda dayanışmanın olmayacağını,
Spor eğitiminde akıl ve bilimle yol aldığımız takdirde başarılı olabileceğimizi,
Oyunun en riskli anında adil olmayı, adaletli davranmayı ve eşitliği korumayı,
‘kazanmak için her yol mubahtır’ anlayışından ders çıkarmamız gerektiğini ve bedeli ağır olan bu dersleri hiç bir zaman unutmamamız gerektiğini,
Nitelikli bir oyun için karşılıklı saygı ve güven gerektiğini,
Zorluklar karşısında sabırlı olmayı, riskli durumlarda soğukkanlı kalmayı ve şartlar ne olursa olsun kurallara uymayı,
Ölçülü davranma ve sorumluluk için kolektif hareket alışkanlığını,
Hak edilmemiş bir avantajdan yararlanmamayı ve test edilmemiş dürüstlüğü,
Fanatiklerce kabul gören etik dışı aksini düşünmek, aksiliği düzeltmemiz gerektiğini,
Saha içince centilmenlik gerektiren durumlarda duruş, irade ve karakterden ödün vermemeyi,
Değer kazanımı için söylenilen her sözün hafızalara kazınması, koşullar ne olursa olsun pratikte karşılık bulması için ahlak, etik ve vicdanın gerekli olduğunu hatırlatır.
Bu bağlamda; kendimize dürüst olmayı ve değerlerimize yabancılaşmamayı hatırlamak için Anadolu kültürünün öğrenilmesi gerekli Atatürk, Âşık Veysel, Hacı Bektaş-ı Veli, Mevlana ve Yunus Emre’nin insana bakış açısıyla yetişmek yeterlidir.
01.06.1965 Diyarbakır doğumlu. Lisans, Yüksek lisans ve Doktora eğitimini: Ankara Gazi Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor A.B.D.’da tamamladı.
Ulusal ve uluslararası bilimsel Kongre ve Sempozyumlarda 84 bildirisi bulunmaktadır.
Ulusal ve uluslararası spor bilimleri dergilerinde 45 yayınlanmış makalesi yer almıştır.
“O Küçe Senin Bu Küçe Benim”, “Kulübümüz Köklü, Camiamız Büyük Allah Kerim”, “Köşeli Yazılar”, “Top Patladı Şimdi Onarma Zamanı”, “İletişim”, “Sporda İletişim”, “Futbolda Yıldırma” ve “Her Sorun Futbola Gol Oluyor” kitaplarını yazdı.
TBMM ve bazı bakanlıklarda çeşitli komisyonlarda görev aldı.
Birçok ödül sahibi, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Rekreasyon Anabilim Dalı Öğretim Üyesi olan yazar evli ve iki çocuk babası.