e.aripinar@gmail.comTürk Spor Ajansı’nın Kurucusu ve Genel Yayın MüdürüBalıkesir Lisesi mezunu, Edebiyat Fakültesi Tarih bölümünde okudu. Askerliğini Yedek Subay Öğretmen olarak Erzincan Lisesi’nde yaptı.75 yıllık gazeteci Türkiye Spor Gazetesi’nde muhabir, Cumhuriyet Gazetesi’nde Spor Servisi Şefi, Günaydın Gazetesi’nde Genel Müdür, Hürriyet Gazetesi’nde Haberler Müdürü olarak çalıştı. Basın Şeref Kartı sahibi.TGC üyesi, TSYD’nin Kurucu Genel Sekreterliğini yaptı. Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi’nin en kıdemli üyesi. TMOK Fair Play Komisyonu Başkanı, CIFP (Dünya Fair Play Konseyi) Başkan Yardımcısı, EFPM (Avrupa Fair Play Birliği) Onursal Üyesi, Azerbaycan Bakü Spor Akademisi’nden Fahri Doktora Unvanı sahibi, IOC’nin en büyük ödülü ‘Olimpic Order’ nişanına sahip. 6 Yaz 1 Kış Olimpiyatı ile Türkiye’nin en çok olimpiyat izleyen gazetecisi.Oy Sandığı, Ülkemin Sporu İçin ve Fair Play adlı 3 kitabı, 2024 yılında yayınlanan Kağıt Fener adlı bir de şiir kitabı var.
2025’te Başlayan, 2026’da Biten Bir Kağıt Fener Hikayesi
1908’den, Osmanlı’dan kalan, seçkin, saygıdeğer spor adamları tarafından temeli atılan, genç Türkiye’ye hediye edilen, dünyaca saygı duyulan Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi, 2025’te nereden estiği belli olmayan bir rüzgarla ana yapısını değiştiren bir seçim yaşadı. Bu rüzgar Ataların “İş yaparken bir bilene sorun” sözünü silip attı. Eskileri, zengin tecrübeyi, danışma kitaplığını yıktı, pozitif hiçbir şey ve tarihe saygı bırakmadı. En kıdemli üyesi olduğum Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi’nin değerli üyeleri, yeni bir güneşin doğmasını bekliyordu. Bu olay ve hikayenin benim geçen yıllar Türk edebiyat kütüphanesinde yer alan KAĞIT FENER adlı kitabımdaki ilk şiire benzer diyorum.
Bakın Kağıt Fener’in haline:
KAĞIT FENER
‘’Dünyayı aydınlatmak emeli Büyük mü büyük. Karanlıklar içinde, ışık ışık bir düşünce, Bir bakımlık mavi gök kadar… Ah Kağıt Fenerler! Neden bir gecede biter ömrünüz? Bari güneşi, sabahı aydınlığı görünüz.”
İşte dünyayı aydınlanmak iddiasını taşıyan bu rüzgar sona geliyor, güneşi görünce geldiği yere doğru yola çıkıyor.
Netice: Son TMOK Yönetimi Türk spor tarihine yanlış, hatalı ve kendini bilmeme örneği, güneşte sönen bir kağıt fener olarak geçiyor. Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi’nin tarihteki örnekleri gibi, yolu açık olsun…
Türk Spor Ajansı’nın Kurucusu ve Genel Yayın Müdürü
Balıkesir Lisesi mezunu, Edebiyat Fakültesi Tarih bölümünde okudu. Askerliğini Yedek Subay Öğretmen olarak Erzincan Lisesi’nde yaptı.
75 yıllık gazeteci Türkiye Spor Gazetesi’nde muhabir, Cumhuriyet Gazetesi’nde Spor Servisi Şefi, Günaydın Gazetesi’nde Genel Müdür, Hürriyet Gazetesi’nde Haberler Müdürü olarak çalıştı. Basın Şeref Kartı sahibi.
TGC üyesi, TSYD’nin Kurucu Genel Sekreterliğini yaptı. Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi’nin en kıdemli üyesi. TMOK Fair Play Komisyonu Başkanı, CIFP (Dünya Fair Play Konseyi) Başkan Yardımcısı, EFPM (Avrupa Fair Play Birliği) Onursal Üyesi, Azerbaycan Bakü Spor Akademisi’nden Fahri Doktora Unvanı sahibi, IOC’nin en büyük ödülü ‘Olimpic Order’ nişanına sahip. 6 Yaz 1 Kış Olimpiyatı ile Türkiye’nin en çok olimpiyat izleyen gazetecisi.
Oy Sandığı, Ülkemin Sporu İçin ve Fair Play adlı 3 kitabı, 2024 yılında yayınlanan Kağıt Fener adlı bir de şiir kitabı var.