e.aripinar@gmail.comTürk Spor Ajansı’nın Kurucusu ve Genel Yayın MüdürüBalıkesir Lisesi mezunu, Edebiyat Fakültesi Tarih bölümünde okudu. Askerliğini Yedek Subay Öğretmen olarak Erzincan Lisesi’nde yaptı.
75 yıllık gazeteci Türkiye Spor Gazetesi’nde muhabir, Cumhuriyet Gazetesi’nde Spor Servisi Şefi, Günaydın Gazetesi’nde Genel Müdür, Hürriyet Gazetesi’nde Haberler Müdürü olarak çalıştı. Basın Şeref Kartı sahibi.
TGC üyesi, TSYD’nin Kurucu Genel Sekreterliğini yaptı. Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi’nin en kıdemli üyesi. TMOK Fair Play Komisyonu Onursal Başkanı, CIFP (Dünya Fair Play Konseyi) Başkan Yardımcısı, EFPM (Avrupa Fair Play Birliği) Onursal Üyesi, Azerbaycan Bakü Spor Akademisi’nden Fahri Doktora Unvanı sahibi, IOC’nin en büyük ödülü ‘Olimpic Order’ nişanına sahip. 6 Yaz 1 Kış Olimpiyatı ile Türkiye’nin en çok olimpiyat izleyen gazetecisi.
Oy Sandığı, Ülkemin Sporu İçin ve Fair Play adlı 3 kitabı, 2024 yılında yayınlanan Kağıt Fener adlı bir de şiir kitabı var.
Devlet Türk Sporunu Denetlemeli ve Desteklemelidir
Bu yazının başlığı da nereden çıktı?
Cevap: FIFA 2026 Dünya Kupası’nın ardından Milli Takım için resmi bir denetlemi raporunun verilmediğinden çıktı. A Milli Futbol Takımımız Dünya Kupası’nda cehennem sıcağına teslim edilinceye kadar iyiydi. Dünyadaki tüm Türklerin ümidi idi. Son otelden sonra olan oldu ve elendi.
Bir sürü söylenti, dedi-kodu vs… Fakat, niçin? ne oldu? kim sorumlu? sorularına cevap bulunmadı, ortada kaldı. Çünkü yurt dışına giden bir Türk ekibi için, elimizde hazırlanmış bir devlet raporu yoktu. Bunun için, bundan sonra Türkiyemizi yurt dışında temsil edecek ekiplere devlet bir araştırma-izleme ekibi vermeli ve görev bitince de gerekçeleri ile bir rapor hazırlanmasını beklemeliyiz. Toplum her şeyi açıkça öğrenmelidir. Bu da spora devletin sahip çıkması, desteklemesi demektir. Türk halkı devletine inanır, denetimine güvenir ve saygı duyar. Bu uygulama başlarsa, devletin sporu dışlamadığını ve onu toplumun bir ana parçası olarak saydığını gösterir.
Türk Spor Ajansı’nın Kurucusu ve Genel Yayın Müdürü
Balıkesir Lisesi mezunu, Edebiyat Fakültesi Tarih bölümünde okudu. Askerliğini Yedek Subay Öğretmen olarak Erzincan Lisesi’nde yaptı. 75 yıllık gazeteci Türkiye Spor Gazetesi’nde muhabir, Cumhuriyet Gazetesi’nde Spor Servisi Şefi, Günaydın Gazetesi’nde Genel Müdür, Hürriyet Gazetesi’nde Haberler Müdürü olarak çalıştı. Basın Şeref Kartı sahibi. TGC üyesi, TSYD’nin Kurucu Genel Sekreterliğini yaptı. Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi’nin en kıdemli üyesi. TMOK Fair Play Komisyonu Onursal Başkanı, CIFP (Dünya Fair Play Konseyi) Başkan Yardımcısı, EFPM (Avrupa Fair Play Birliği) Onursal Üyesi, Azerbaycan Bakü Spor Akademisi’nden Fahri Doktora Unvanı sahibi, IOC’nin en büyük ödülü ‘Olimpic Order’ nişanına sahip. 6 Yaz 1 Kış Olimpiyatı ile Türkiye’nin en çok olimpiyat izleyen gazetecisi. Oy Sandığı, Ülkemin Sporu İçin ve Fair Play adlı 3 kitabı, 2024 yılında yayınlanan Kağıt Fener adlı bir de şiir kitabı var.