FENERBAHÇE BEKO 73-93 OLYMPİACOS

İSTANBUL (TSA)-Fenerbahçe Beko, Turkish Airlines EuroLeague 2022-23 sezonu 22. hafta maçında Olympiacos’u konuk etti. Karşılaşmayı 73-93 kaybeden sarı-lacivertli ekip 13 galibiyette kaldı.
Marko Guduric kaydettiği 24 sayıyla takımın skoreri olurken; Melih Mahmutoğlu 14, Devin Booker ile Kostas Antetokounmpo da 10’ar sayıyla çift hanelerde sayı üreten oyuncuları oldular.
Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda taraftarların tribünleri doldurduğu karşılaşmaya Fenerbahçe Beko, Nick Calathes, Scottie Wilbekin, Nigel Hayes-Davis, Devin Booker, Kostas Antetokounmpo beşiyle başladı.
Karşılaşma 0-8 Olympiacos üstünlüğüyle başlayınca koç Itoudis’ten erken mola geldi (06:41). Mola dönüşü potaya hücum eden Fenerbahçe Beko Booker, Antetokounmpo ve Motley ile sayılar üretse de ilk periyot 10-24 konuk ekip üstünlüğüyle tamamlandı. Motley’in üçlüğüyle başlayan ikinci periyotta istediği dengeli hücumları sergileyemeyen Sarı-Lacivertliler televizyon molasına 13-31 geride gitti (07:47). Kalan bölümde de istediği oyunu sergileyemeyen temsilcimiz, Wilbekin’in teknik faulle oyun dışında kaldığı bu periyodun ardından son bölümde bulduğu sayılarla soyunma odasına 30-51 geride gitti.
Üçüncü periyoda potaya hücum ederek başlayan Fenerbahçe Beko, televizyon molasına 43-68 geride gitti. Kalan bölümde fark erimedi ve dördüncü periyoda 51-77’lik skorla gidildi. Televizyon molasının 56-79’luk skorla geçildiği dördüncü periyotta Melih’in arka arkaya bulduğu 2 üçlükle fark 13 sayıya inince konuk ekipten mola geldi (05:16). Mola dönüşü de fark erimedi ve karşılaşma 73-93 konuk ekibin üstünlüğüyle tamamlandı.
Çeyrek skorları:
1.Çeyrek: 10-24
2.Çeyrek: 20-27
3.Çeyrek: 21-26
4.Çeyrek: 22-16