İSTANBUL (TSA)-THY Euroleague’deki temsilcilerimizden Anadolu Efes, ligin 31. Hafta maçında İtalyan’ın EA7 Emporio Armani Milan takımı ile karşılaştı. Sinan Erdem Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmada temsilcimiz parkeden 89-69 galip ayrıldı.
Karşılıklı basketlerle başlayan ilk çeyrekte 8-0’lık bir seri yakalayarak bitime 2,5 dakika kala 20-14 öne geçen ve üstünlüğünü periyotun sonuna kadar sürdürren Anadolu Efes, ilk çeyreği 22-16 önde bitirdi.
İkinci çeyreğe iyi başlayan İtalyan ekibi, çeyreğin hemen başında farkı 25/22 ile 3 sayıya indirdi. Larkin ve Bryant’ın üst üste üçlükleriyle arayı açmaya başlayan Lacivert beyazlılar skoru 38-27 yaptı. Emporio Armani Milan’ın hücum hatalarını değerlendiren Efes, ilk yarıyı 47-32 üstünlükle tamamladı.
Mücadelenin üçüncü bölümüne dış atışlardan skor üreterek başlayan İtalyan ekibi, tüm çabalarına rağmen oyuna ortak olamadı. Micic ve Beaubois’in basketleriyle 25. dakikadan itibaren arayı daha da açan lacivert-beyazlılar, 27. dakikada farkı 20 sayıya çıkardı ve son çeyreğe 68-48 galip girdi.
Oyun üstünlüğünü son çeyrekte de sürdüren Anadolu Efes, Micic’in sayılarıyla farkın kapanmasına izin vermedi ve karşılaşmayı 89-69 kazandı.