rcengiz1965@gmail.com01.06.1965 Diyarbakır doğumlu. Lisans, Yüksek lisans ve Doktora eğitimini: Ankara Gazi Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor A.B.D.’da tamamladı.Ulusal ve uluslararası bilimsel Kongre ve Sempozyumlarda 84 bildirisi bulunmaktadır.Ulusal ve uluslararası spor bilimleri dergilerinde 45 yayınlanmış makalesi yer almıştır.“O Küçe Senin Bu Küçe Benim”, “Kulübümüz Köklü, Camiamız Büyük Allah Kerim”, “Köşeli Yazılar”, “Top Patladı Şimdi Onarma Zamanı”, “İletişim”, “Sporda İletişim”, “Futbolda Yıldırma” ve “Her Sorun Futbola Gol Oluyor” kitaplarını yazdı.TBMM ve bazı bakanlıklarda çeşitli komisyonlarda görev aldı.Birçok ödül sahibi, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Rekreasyon Anabilim Dalı Öğretim Üyesi olan yazar evli ve iki çocuk babası.
Güzel bir Diyarbakır lokantasında olduğunuzu düşünün. Girişte büyük saygı ve hürmetle karşılanıyorsunuz. Masa, başka yerde kolay kolay göremeyeceğiniz bir cömertlikle pişmiş sebze ve mezelerle donatılıyor.
Lokantanın televizyonunda spor kanalı açık, futbol yorumcuları görüntüler eşliğinde transfer yorumları yapıyor. Yaş ortalaması otuzun üstünde, geçmişi başarılarla dolu, taraftarın hayal gücünü süsleyen transferlere methiyeler diziyorlar.
Masanızda tahta tabaklar var. Garson önünüze üzerinde küçük parçalar halinde düzenlenmiş birçok farklı yemek, kebap ve tatlı baskısı olan bir kâğıt seriyor. Burası turistlere yönelik bir lokanta olduğu için yöresel acılı ezme, bostana salatası, serbizer çorbası, nardanaşı ikramları yapılıyor.
Futbolcuların karşılanma görüntüleri uluslararası müsabakalarda şampiyonluklar alan takım veya sporcularımızın karşılama törenlerine benzemiyor. Kendi değerlerimizi polis korumasında törensiz uğurlasak da, kulüp temsilcisi, medya mensubu ve çok sayıda taraftardan oluşan karşılama grubu futbolcuyla anı biriktirme yarışındalar.
Transferlere ilgi, sevgi ve beklenti çok yüksek. Görevli görevsiz herkes tezahüratlar eşliğinde kulüp atkısı takmaya çalışıyor, buket çiçeklerle hatıra resimleri çektirmek için yarışıyorlar.
Lokantada, ne yesem diye düşünüyorsunuz. Kuzu ve dana etinin farklı bölümlerinden sunulmuş kebap, yemek ve tatlı resimleri iştah kabartıyor. Ayvalı kavurma, meftune, mumbar dolması ve pıçık kebaplardan ciğer, duvaklı pilav, kaburga dolması, kıyma, kuşbaşı ve patlıcanlı içgüdüsel olarak yemek seçimini zorlaştırıyor.
Futbolcu ne yapacağını ne söyleyeceğini nasıl tepki vereceğini düşünüyor.
Ancak, düşünmeniz gereken bir şey daha var.
“Daha çok transfer, daha fazla para” Evet ama nereye kadar?
Futbolda istenen başarı ama bu transfer anlayışı ve oyuncu grubu ile olanaklı mıdır?
Lokanta hizmete hazır ya futbolcu, futbolcunun hedef ve planı nedir diye soran var mı?
Bu futbolcuların entelektüel derinlik ve oyun kalitesi takımı ve ülke futboluna nasıl yansıyacak?
Bu yöresel yemekler için cebinizde yeterince para veya iştahınız var mı?
Futbolcunun, bu beklentiyi karşılayacak performans gücü var mı?
Mideniz, yöresel baharat ve yemeklerle uyum sağlayabilecek mi?
Futbolcu kültür, iklim ve oyun anlayışına uyum sağlayabilecek mi?
Soruya cevap vermekle sorunun cevabını vermek aynı şey değildir.
Büyük resmi görmek gerekiyor. Yemeğin hakkını vermezseniz, kesilen hayvana verilen emek ve sunulan hizmete yazık olur.
Bu görüntüler, kulüplerin nasıl borç batağına saplandığını gösteriyor. Ülke futboluna, bu kulüplerde forma şansı bekleyen yetenekli genç futbolculara ve ödenen paralara yazık oluyor.
Fırtınayı gösteren sadece barometre değil; gören göz de var.
01.06.1965 Diyarbakır doğumlu. Lisans, Yüksek lisans ve Doktora eğitimini: Ankara Gazi Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor A.B.D.’da tamamladı.
Ulusal ve uluslararası bilimsel Kongre ve Sempozyumlarda 84 bildirisi bulunmaktadır.
Ulusal ve uluslararası spor bilimleri dergilerinde 45 yayınlanmış makalesi yer almıştır.
“O Küçe Senin Bu Küçe Benim”, “Kulübümüz Köklü, Camiamız Büyük Allah Kerim”, “Köşeli Yazılar”, “Top Patladı Şimdi Onarma Zamanı”, “İletişim”, “Sporda İletişim”, “Futbolda Yıldırma” ve “Her Sorun Futbola Gol Oluyor” kitaplarını yazdı.
TBMM ve bazı bakanlıklarda çeşitli komisyonlarda görev aldı.
Birçok ödül sahibi, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Rekreasyon Anabilim Dalı Öğretim Üyesi olan yazar evli ve iki çocuk babası.