avnikupeli@hotmail.comTRT’de, uzun yıllar muhabir, spiker ve haber-spor dairesi başkan yardımcılığı görevlerinde bulundu. Türk Televizyonlarının ilk basketbol programı olan “Pota”yı 18 yıl aralıksız hazırlayıp, sundu. Bu dönem içinde TRT’nin yurt içi ve yurt dışında yayınladığı basketbol maçlarının televizyondan anlatımında bulundu. Çeşitli gazetelerde köşe yazarlığı da yapan, TMOK üyesi ve sürekli basın kartı sahibi. İstanbul Nişantaşı ve İstinye Üniversitelerinde Öğretim Görevlisi olarak yer alıyor.
Hep kendi kendime, neden ülkemizde spor dahil aklımıza gelebilecek her dalda veya her konuda iz bırakmış, topluma mâl olmuş, tarihi başarılara imza atmış, gurur kaynağımız olmuş şahsiyetlerimiz, ebediyete intikal ettikten sonra kıymetleri bilinir, haklarında methiyeler yazılır, heykelleri dikilir, sokaklara, caddelere, statlara, spor salonlarına adları verilir ve acaba bu onuru onlara hayattayken yaşatamayız? diye sorup, dururdum.
İşte, ülkemiz adına her bir tarihi başarının ardından yoğunlaştığım bu soru girdabından, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç’tan gelen açıklama ile mutlu ve mesut olarak çıkmış oldum. Sayın Koç, Sarı Lacivertli Kulübün Olağanüstü Tüzük Tadil Genel Kurul toplantısında, (A) Milli Kadın Voleybol Takımımızın ve Fenerbahçe’nin kaptanı Eda Erdem’in ”HEYKELİNİN DİKİLECEĞİNİ ” ilan ederek, hem müthiş bir FAIR PLAY örneği sergiledi, hem de salondan büyük alkış aldı. Artık, Ali Koç’u sadece Fenerbahçeliler değil, taraflı-tarafsız herkes alkışlıyor.
Futbolda Alex, Lefter ve Can Bartu’nun hayattayken heykellerini diken Fenerbahçe Kulübü, Voleybolda da Türkiye’ye mâl olmuş sporcusu Eda Erdem’in heykelini dikme kararı alarak, sadece futbol kulübü değil, katıldığı tüm spor dallarında zirveyi hedefleyen güçlü yapısıyla ve sporcusuna verdiği değeriyle gerçek bir “SPOR KULÜBÜ” olma başarısını da göstermektedir.
Çoğumuz sporda özellikle de futbolda bir veya birkaç kulübe gönülden bağlıyızdır veya sempati duymaktayızdır. Ancak, tuttuğunuz kulübümüz (takımımız) veya ezeli rakibimiz doğruları yapıyor ve güzellikleri sergiliyorsa mutlaka ”yiğidin hakkını yiğide vermemiz” gerekir. Kısaca, karşınızda iyi bir örnek varsa, onu karalamak yerine takdir etmek ve hatta bu örneği hepimizin ve diğer kulüplerimizin de içselleştirmesi gerekir. Bu durumun aynı zamanda hepimize yakışan bir FAIR PLAY anlayışına sahip olmak anlamına da geleceğini unutmamamız gerekir. Sadece ebediyete intikal eden şahsiyetlerine değil, HAYATTAKİ DEĞERLERİNE SAHİP ÇIKAN BİZLERE DE YAKIŞAN BUDUR.
Sonuç olarak, Fenerbahçe Camiasını, Başkan Ali Koç ve Yönetim Kurulu’nun ülkemize ve kendi kulübüne statü kazandırmış değerlerine “yaşarken sahip çıkmadaki” ÖRNEK KARAR VE DAVRANIŞLARI nedeniyle gönülden kutluyoruz.
TRT’de, uzun yıllar muhabir, spiker ve haber-spor dairesi başkan yardımcılığı görevlerinde bulundu. Türk Televizyonlarının ilk basketbol programı olan “Pota”yı 18 yıl aralıksız hazırlayıp, sundu. Bu dönem içinde TRT’nin yurt içi ve yurt dışında yayınladığı basketbol maçlarının televizyondan anlatımında bulundu. Çeşitli gazetelerde köşe yazarlığı da yapan, TMOK üyesi ve sürekli basın kartı sahibi. İstanbul Nişantaşı ve İstinye Üniversitelerinde Öğretim Görevlisi olarak yer alıyor.