e.aripinar@gmail.comTürk Spor Ajansı’nın Kurucusu ve Genel Yayın MüdürüBalıkesir Lisesi mezunu, Edebiyat Fakültesi Tarih bölümünde okudu. Askerliğini Yedek Subay Öğretmen olarak Erzincan Lisesi’nde yaptı.75 yıllık gazeteci Türkiye Spor Gazetesi’nde muhabir, Cumhuriyet Gazetesi’nde Spor Servisi Şefi, Günaydın Gazetesi’nde Genel Müdür, Hürriyet Gazetesi’nde Haberler Müdürü olarak çalıştı. Basın Şeref Kartı sahibi.TGC üyesi, TSYD’nin Kurucu Genel Sekreterliğini yaptı. Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi’nin en kıdemli üyesi. TMOK Fair Play Komisyonu Başkanı, CIFP (Dünya Fair Play Konseyi) Başkan Yardımcısı, EFPM (Avrupa Fair Play Birliği) Onursal Üyesi, Azerbaycan Bakü Spor Akademisi’nden Fahri Doktora Unvanı sahibi, IOC’nin en büyük ödülü ‘Olimpic Order’ nişanına sahip. 6 Yaz 1 Kış Olimpiyatı ile Türkiye’nin en çok olimpiyat izleyen gazetecisi.Oy Sandığı, Ülkemin Sporu İçin ve Fair Play adlı 3 kitabı, 2024 yılında yayınlanan Kağıt Fener adlı bir de şiir kitabı var.
Spor denilince hemen futbol anlayanlara, gerçeği anlatmak, toplumu aydınlatmak bizlere düşüyor. Eğer bir yapı özel bir ad taşıyorsa, temelinden çatısına kadar o ada uygun olmalıdır. Spor kulüpleri de öyle. Ülkemiz Türkiye’de adı spor kulübü olan ama futboldan başka spor dalı olmayan sayısız kulüp vardır. Tarihi kulüplerimiz Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş’tan başka 5 parmağı geçen spor branşı olan kulüp yok gibidir. Aslında ‘Spor Kulübü’ adını taşıma hakkına sahip olmak için, olimpik spor dallarına sahip olmak gerekir. Bunu değerlendirmek için Temmuz ayında Paris’e, Olimpiyat barajını geçerek gitmeğe hak kazanan milli sporcularımızdan oluşan TEAM TÜRKİYE kafilesine bakıp, bu Ay-Yıldızlı çocuklarımızın hangi kulüpler tarafından yetiştirilmiş olduklarına bakıp değerlendirmemiz lazım. Ülke gençliğine SPORda katkıda bulunmak ancak böyle olur. Hakkı ile kazanılan her başarı, her şampiyon alkışlanır amma; Ay-Yıldızın ana takımına en çok gencimizi yetiştirip verenler ayakta alkışlanmayı hak ederler ve gerçek SPOR KULÜBÜ adını gururla ve onurla taşırlar.
Türk Spor Ajansı’nın Kurucusu ve Genel Yayın Müdürü
Balıkesir Lisesi mezunu, Edebiyat Fakültesi Tarih bölümünde okudu. Askerliğini Yedek Subay Öğretmen olarak Erzincan Lisesi’nde yaptı.
75 yıllık gazeteci Türkiye Spor Gazetesi’nde muhabir, Cumhuriyet Gazetesi’nde Spor Servisi Şefi, Günaydın Gazetesi’nde Genel Müdür, Hürriyet Gazetesi’nde Haberler Müdürü olarak çalıştı. Basın Şeref Kartı sahibi.
TGC üyesi, TSYD’nin Kurucu Genel Sekreterliğini yaptı. Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi’nin en kıdemli üyesi. TMOK Fair Play Komisyonu Başkanı, CIFP (Dünya Fair Play Konseyi) Başkan Yardımcısı, EFPM (Avrupa Fair Play Birliği) Onursal Üyesi, Azerbaycan Bakü Spor Akademisi’nden Fahri Doktora Unvanı sahibi, IOC’nin en büyük ödülü ‘Olimpic Order’ nişanına sahip. 6 Yaz 1 Kış Olimpiyatı ile Türkiye’nin en çok olimpiyat izleyen gazetecisi.
Oy Sandığı, Ülkemin Sporu İçin ve Fair Play adlı 3 kitabı, 2024 yılında yayınlanan Kağıt Fener adlı bir de şiir kitabı var.