e.aripinar@gmail.comTürk Spor Ajansı’nın Kurucusu ve Genel Yayın MüdürüBalıkesir Lisesi mezunu, Edebiyat Fakültesi Tarih bölümünde okudu. Askerliğini Yedek Subay Öğretmen olarak Erzincan Lisesi’nde yaptı.75 yıllık gazeteci Türkiye Spor Gazetesi’nde muhabir, Cumhuriyet Gazetesi’nde Spor Servisi Şefi, Günaydın Gazetesi’nde Genel Müdür, Hürriyet Gazetesi’nde Haberler Müdürü olarak çalıştı. Basın Şeref Kartı sahibi.TGC üyesi, TSYD’nin Kurucu Genel Sekreterliğini yaptı. Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi’nin en kıdemli üyesi. TMOK Fair Play Komisyonu Başkanı, CIFP (Dünya Fair Play Konseyi) Başkan Yardımcısı, EFPM (Avrupa Fair Play Birliği) Onursal Üyesi, Azerbaycan Bakü Spor Akademisi’nden Fahri Doktora Unvanı sahibi, IOC’nin en büyük ödülü ‘Olimpic Order’ nişanına sahip. 6 Yaz 1 Kış Olimpiyatı ile Türkiye’nin en çok olimpiyat izleyen gazetecisi.Oy Sandığı, Ülkemin Sporu İçin ve Fair Play adlı 3 kitabı, 2024 yılında yayınlanan Kağıt Fener adlı bir de şiir kitabı var.
Medyada Bölüm Müdürlerinin Sorumluluğu Çok Önemlidir!
Görevleri ve iddiaları toplumu bilgilendirmek, eğitmek, doğru haber vermek, yol göstermek, yardım etmek olan medyanın çalışanlarına; özelikle uzman bölüm müdürlerine, çok önemli olan, tüm yayını basılmadan veya görüntülü ve sesli medyada programa girmeden önce izleme görevi düşmektedir. Her bölüm müdürü o gazetede veya yayın grubundaki tüm yayınları incelemeli, uzmanlık alanında yapılmış hatalar varsa, düzeltmelidir. Bu görev ihmal edilirse; gazetede veya yayın organında haberler, bilgiler, yorumlar hatalı olarak okuyuculara, dinleyicilere ulaşır. Sona eren Paris Olimpiyatlarından sonra tirajı büyük, önde sayılan gazetelerin birinde, bir köşesi yazarı; eleştiri yazısında öyle bir hata yaptı ki, her zaman bu hata tüm hatalara örnek gösterilecektir.
Köşe yazarı “Olimpiyatlar ve Türkiye” başlıklı yazısında ülkemizdeki spor kuruluşlarına değinirken “Türkiye Olimpiyat Federasyonu” diye bir kuruluştan söz etmişti. Türkiye’de böyle bir kuruluş yok. Demek ki, yazarın Türkiye’deki spor yapısından hiç haberi yok. Bu hatayı gazetenin spordan sorumlu ve adı künyede yer alan müdürü de görememiş. Türkiye’de olimpiyat ve spor konusunda yetkili ve bilgili dünyaca tanınan tek yapı T.C Cumhurbaşkanı’nın Onursal Fahri Başkanı da olduğu, 1908 yılında kurulmuş olan Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi’dir. Devletten de yardım almayan, kanunla toplum yararına hizmet veren bir sivil toplum örgütüdür.
Şimdi; 70 yıla yakın tecrübemle yazayım; bu hata kimin? İlk defa bu hata, köşesinde imzası ile “Olimpiyatlar ve Türkiye” başlıklı yazıyı, konuyu bilmeden, incelemeden yazdığı için tabii ki yazarındır. İkincisi o gazetenin spordan sorumlu şefinin. O sorumlu arkadaş gazetede spor konusuna değinen her haberden, yazıdan, röportajdan, hatta fotoğraflardan da sorumludur. O arkadaş yerine bilgisi, kültürü ve gazetecilik kıdemi ile uygun biri olsaydı, böyle bir hata olmaz ve okuyucuya da yanlış bilgi ulaşmazdı. Bu yazımda isim vermedim, amacım kişileri kınamak için değil, tüm medyanın en önemli görevinin doğru bilgi vermek olduğunu, bir defa daha vurgulamak için, tüm medya sorumlularına medya kontrol sistemini anlatmak, tekrar hatırlatmak için yazdım.
Türk Spor Ajansı’nın Kurucusu ve Genel Yayın Müdürü
Balıkesir Lisesi mezunu, Edebiyat Fakültesi Tarih bölümünde okudu. Askerliğini Yedek Subay Öğretmen olarak Erzincan Lisesi’nde yaptı.
75 yıllık gazeteci Türkiye Spor Gazetesi’nde muhabir, Cumhuriyet Gazetesi’nde Spor Servisi Şefi, Günaydın Gazetesi’nde Genel Müdür, Hürriyet Gazetesi’nde Haberler Müdürü olarak çalıştı. Basın Şeref Kartı sahibi.
TGC üyesi, TSYD’nin Kurucu Genel Sekreterliğini yaptı. Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi’nin en kıdemli üyesi. TMOK Fair Play Komisyonu Başkanı, CIFP (Dünya Fair Play Konseyi) Başkan Yardımcısı, EFPM (Avrupa Fair Play Birliği) Onursal Üyesi, Azerbaycan Bakü Spor Akademisi’nden Fahri Doktora Unvanı sahibi, IOC’nin en büyük ödülü ‘Olimpic Order’ nişanına sahip. 6 Yaz 1 Kış Olimpiyatı ile Türkiye’nin en çok olimpiyat izleyen gazetecisi.
Oy Sandığı, Ülkemin Sporu İçin ve Fair Play adlı 3 kitabı, 2024 yılında yayınlanan Kağıt Fener adlı bir de şiir kitabı var.