e.aripinar@gmail.comTürk Spor Ajansı’nın Kurucusu ve Genel Yayın MüdürüBalıkesir Lisesi mezunu, Edebiyat Fakültesi Tarih bölümünde okudu. Askerliğini Yedek Subay Öğretmen olarak Erzincan Lisesi’nde yaptı.75 yıllık gazeteci Türkiye Spor Gazetesi’nde muhabir, Cumhuriyet Gazetesi’nde Spor Servisi Şefi, Günaydın Gazetesi’nde Genel Müdür, Hürriyet Gazetesi’nde Haberler Müdürü olarak çalıştı. Basın Şeref Kartı sahibi.TGC üyesi, TSYD’nin Kurucu Genel Sekreterliğini yaptı. Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi’nin en kıdemli üyesi. TMOK Fair Play Komisyonu Başkanı, CIFP (Dünya Fair Play Konseyi) Başkan Yardımcısı, EFPM (Avrupa Fair Play Birliği) Onursal Üyesi, Azerbaycan Bakü Spor Akademisi’nden Fahri Doktora Unvanı sahibi, IOC’nin en büyük ödülü ‘Olimpic Order’ nişanına sahip. 6 Yaz 1 Kış Olimpiyatı ile Türkiye’nin en çok olimpiyat izleyen gazetecisi.Oy Sandığı, Ülkemin Sporu İçin ve Fair Play adlı 3 kitabı, 2024 yılında yayınlanan Kağıt Fener adlı bir de şiir kitabı var.
TBMM’de Türk Sporuyla İlgili Tek Parti İktidar mı?
200’ncü yıla yürümeye başlayan Türkiye Cumhuriyetimizin önemli bir sorunu olan Gençlik ve Sporla TBMM’de halkımızı temsil eden ve grubu olan 13 partiden kaçı ilgileniyor? Sık sık soru önergesi veriyor? Ortaya çıkan sorunlarda araştırma talep ediyor? Meclis kayıtlarına baktığımızda maalesef bu önemli konu ülkenin gençlik ve spor sorunu ile halk oyu desteği ile iktidara gelen ve ülkeyi yönetmeğe devam eden AK Parti’den (o da iktidar görevi olduğu için) başkasına ait bir belge göremiyoruz. İktidar olmayı, ülkeyi yönetmeyi talep eden bu TBMM’de yer alan partilerin içinde, bu konunda seçilmiş birileri var mı? Onu da göremiyoruz. Halkın oyu ile seçilen bu üyelerin meclise bu konuda sordukları sorular, önergeler var mı? Kayıtlarda pek rastlanmadı. Şimdi boş sandalyeleri dolduran milletvekillerine, ülke sporu hakkında sorulacak sorunlarından bir demet sunalım:
* Türkiye’de Gençlik ve Spor konusunda ilmi ve akademik bir araştırma yapılmış mıdır?
*Türkiye’nin illerinde bir spor eğitim tesisi, spor eğitimleri ile ilgili bir istatistik mevcut mudur?
*İklim ve yaşam koşullarının etkilediği sporlara eğilim ve katkı ne orandadır?
*Türkiye’de sporda kaç tane ve hangi illerde yabancı spor eğitmeni bulunuyor?
*Üniversitelerde Spor Fakültelerini başarı ile bitiren gençlerin % kaçı yetiştiği alanda iş sahibi olmuştur, % kaçı işşiz veya branş dışı bir işte çalışmak zorunda kalmıştır?
*Türkiye’deki spor kulüpleri yılda birkaç defa veya her yılın sonu genel bir denetlemeye tabi tutuluyor mu?
Ülkemizi o onurlu mecliste temsil edenleri iktidar da olsa, muhalefette de olsa ilgilemeleri gerekli en önemli konulardan birisi Gençlik ve Spordur. Hatırlatalım diye düşündüm.
Türk Spor Ajansı’nın Kurucusu ve Genel Yayın Müdürü
Balıkesir Lisesi mezunu, Edebiyat Fakültesi Tarih bölümünde okudu. Askerliğini Yedek Subay Öğretmen olarak Erzincan Lisesi’nde yaptı.
75 yıllık gazeteci Türkiye Spor Gazetesi’nde muhabir, Cumhuriyet Gazetesi’nde Spor Servisi Şefi, Günaydın Gazetesi’nde Genel Müdür, Hürriyet Gazetesi’nde Haberler Müdürü olarak çalıştı. Basın Şeref Kartı sahibi.
TGC üyesi, TSYD’nin Kurucu Genel Sekreterliğini yaptı. Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi’nin en kıdemli üyesi. TMOK Fair Play Komisyonu Başkanı, CIFP (Dünya Fair Play Konseyi) Başkan Yardımcısı, EFPM (Avrupa Fair Play Birliği) Onursal Üyesi, Azerbaycan Bakü Spor Akademisi’nden Fahri Doktora Unvanı sahibi, IOC’nin en büyük ödülü ‘Olimpic Order’ nişanına sahip. 6 Yaz 1 Kış Olimpiyatı ile Türkiye’nin en çok olimpiyat izleyen gazetecisi.
Oy Sandığı, Ülkemin Sporu İçin ve Fair Play adlı 3 kitabı, 2024 yılında yayınlanan Kağıt Fener adlı bir de şiir kitabı var.