İSTANBUL (TSA)-Radyo ve televizyon dünyasının unutulmaz spor spikerlerinden Sabri Ugan, 62 yaşında hayatını kaybetti. Bir süredir kanser tedavisi gören Ugan, İstanbul’daki Medicana Zincirlikuyu Hastanesi’nde yaşamını yitirdi. 17 Haziran’da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda hastalığına dair açıklamada bulunan deneyimli spiker, tedavi sürecini kamuoyuyla paylaşmıştı. Ugan’ın vefatı, futbol camiasında büyük üzüntüyle karşılandı. Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş kulüplerinin yanı sıra çok sayıda spor insanı ve medya mensubu, taziye mesajları yayımlayarak ailesine başsağlığı diledi.
UEFA Şampiyonlar Ligi’nin Star TV’de yayınlandığı dönemde yaptığı maç anlatımlarıyla hafızalara kazınan Sabri Ugan, Türk futbol yayıncılığının en tanınan seslerinden biri olarak gösteriliyordu.
SABRİ UGAN KİMDİR?
1985 yılında Sakarya Gazetesi’nde muhabir olarak meslek hayatına başlayan Sabri Ugan, 1991 yılında spor müdürlüğüne yükseldi. Yıllar içinde çeşitli kanallarda görev alan Ugan, yalnızca spikerlik değil; program sunuculuğu, seslendirme ve yazarlık da yaptı. 2019 yılında “Yılın Spor Programı” ödülünü kazanan Ugan, millî futbolcu Arda Turan’ın hayatını konu alan “Arda Turan: Aslan Yürekli Kaptan” adlı kitabın da yazarıydı. Avrupa kupalarındaki Türk temsilcilerinin ve Süper Lig maçlarının anlatımıyla geniş bir izleyici kitlesi tarafından tanındı ve sevildi.
- Türk Spor Ajansı, Sabri Ugan’a Allah’tan rahmet; yakınlarına, dostlarına, sevenlerine ve spor camiasına başsağlığı diler.