e.aripinar@gmail.comTürk Spor Ajansı’nın Kurucusu ve Genel Yayın MüdürüBalıkesir Lisesi mezunu, Edebiyat Fakültesi Tarih bölümünde okudu. Askerliğini Yedek Subay Öğretmen olarak Erzincan Lisesi’nde yaptı.75 yıllık gazeteci Türkiye Spor Gazetesi’nde muhabir, Cumhuriyet Gazetesi’nde Spor Servisi Şefi, Günaydın Gazetesi’nde Genel Müdür, Hürriyet Gazetesi’nde Haberler Müdürü olarak çalıştı. Basın Şeref Kartı sahibi.TGC üyesi, TSYD’nin Kurucu Genel Sekreterliğini yaptı. Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi’nin en kıdemli üyesi. TMOK Fair Play Komisyonu Başkanı, CIFP (Dünya Fair Play Konseyi) Başkan Yardımcısı, EFPM (Avrupa Fair Play Birliği) Onursal Üyesi, Azerbaycan Bakü Spor Akademisi’nden Fahri Doktora Unvanı sahibi, IOC’nin en büyük ödülü ‘Olimpic Order’ nişanına sahip. 6 Yaz 1 Kış Olimpiyatı ile Türkiye’nin en çok olimpiyat izleyen gazetecisi.Oy Sandığı, Ülkemin Sporu İçin ve Fair Play adlı 3 kitabı, 2024 yılında yayınlanan Kağıt Fener adlı bir de şiir kitabı var.
Bu ülkeye dijital bir spor kütüphanesi kazandırılmalıdır…
Türkiyemizde bir genç, bir spor dalına başlamak için bir uzmanın hazırladığı yol gösterecek bir kitaba ihtiyacı olsa; adında spor sözü olan pek çok yayına karşın, bu tür bir kılavuz kitap bulunmadığını üzülerek görecektir. Dünyanın pek çok ülkesinde, başta İngiltere’de böyle eserlere ulaşmak çok kolaydır. Bu gerçeğe karşı tutulacak yol, ülke sporuna yön veren devlet kuruluşu Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın süratle Türk spor tarihine geçecek bir adım atması, yeni bir birim olarak dijital spor kütüphanesini kurmasıdır…
Bu kütüphane için bütçe belirlemeli, dünyada bunun nasıl yapıldığını araştırmalı, sonra profesyonel olarak;
* Spor yöneticilerinden
* Spor teknik adamlarından
* Spor tarihçilerinden
* Spor doktorlarından
* Spor yazarlarından bir kadro kurmalı,
ve yararlanılacak birimlerden de fikir alarak yola çıkmasıdır.
Atalarımızdan kalan biraz da eleştiri anlamında kullanılan Kitapsız sözcüğü çok önemlidir. Her davranışın bir ana kitabı olmalıdır. İlk adım her zaman yol gösteren bir kitapla atılır.
Bu sütunun yazarının, ülkemiz literatüründe de yer alan “Kitap yıpranmayan bir öğretmendir” sözü, gerçeği vurgulamaktadır. TC Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın dijital spor kütüphanesi, Türk sporunun aydın geleceği için en iyi adım olacaktır.
Türk Spor Ajansı’nın Kurucusu ve Genel Yayın Müdürü
Balıkesir Lisesi mezunu, Edebiyat Fakültesi Tarih bölümünde okudu. Askerliğini Yedek Subay Öğretmen olarak Erzincan Lisesi’nde yaptı.
75 yıllık gazeteci Türkiye Spor Gazetesi’nde muhabir, Cumhuriyet Gazetesi’nde Spor Servisi Şefi, Günaydın Gazetesi’nde Genel Müdür, Hürriyet Gazetesi’nde Haberler Müdürü olarak çalıştı. Basın Şeref Kartı sahibi.
TGC üyesi, TSYD’nin Kurucu Genel Sekreterliğini yaptı. Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi’nin en kıdemli üyesi. TMOK Fair Play Komisyonu Başkanı, CIFP (Dünya Fair Play Konseyi) Başkan Yardımcısı, EFPM (Avrupa Fair Play Birliği) Onursal Üyesi, Azerbaycan Bakü Spor Akademisi’nden Fahri Doktora Unvanı sahibi, IOC’nin en büyük ödülü ‘Olimpic Order’ nişanına sahip. 6 Yaz 1 Kış Olimpiyatı ile Türkiye’nin en çok olimpiyat izleyen gazetecisi.
Oy Sandığı, Ülkemin Sporu İçin ve Fair Play adlı 3 kitabı, 2024 yılında yayınlanan Kağıt Fener adlı bir de şiir kitabı var.