e.aripinar@gmail.comTürk Spor Ajansı’nın Kurucusu ve Genel Yayın MüdürüBalıkesir Lisesi mezunu, Edebiyat Fakültesi Tarih bölümünde okudu. Askerliğini Yedek Subay Öğretmen olarak Erzincan Lisesi’nde yaptı.
75 yıllık gazeteci Türkiye Spor Gazetesi’nde muhabir, Cumhuriyet Gazetesi’nde Spor Servisi Şefi, Günaydın Gazetesi’nde Genel Müdür, Hürriyet Gazetesi’nde Haberler Müdürü olarak çalıştı. Basın Şeref Kartı sahibi.
TGC üyesi, TSYD’nin Kurucu Genel Sekreterliğini yaptı. Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi’nin en kıdemli üyesi. TMOK Fair Play Komisyonu Onursal Başkanı, CIFP (Dünya Fair Play Konseyi) Başkan Yardımcısı, EFPM (Avrupa Fair Play Birliği) Onursal Üyesi, Azerbaycan Bakü Spor Akademisi’nden Fahri Doktora Unvanı sahibi, IOC’nin en büyük ödülü ‘Olimpic Order’ nişanına sahip. 6 Yaz 1 Kış Olimpiyatı ile Türkiye’nin en çok olimpiyat izleyen gazetecisi.
Oy Sandığı, Ülkemin Sporu İçin ve Fair Play adlı 3 kitabı, 2024 yılında yayınlanan Kağıt Fener adlı bir de şiir kitabı var.
A Milli Futbol Takımımız rövanş maçında Hollanda’ya 6-1 yenildi. Her takımın tarihinde ve her yerde futbol için olağan bir sonuç. Tabii bizim için 6-1 biraz fazla geldi. Takımın başında Şenol Güneş vardı. Sonuçtan başında olduğu takım da kendisi de üzgün. Taktikde, oyuncu değiştirmede hata olabilir. TSA’nın bu web sitesinde önceki günlerde yayınlanan yazımı okuyanlar görmüşlerdir. (Milli Takımın İlacı Aksakallar Heyeti) başlıklı yazımda Şenol’un tek başına değil, saha kenarındaki ekip gibi değil, seçkin bir danışmanlar grubuyla takımı yönetmesi gerektiğini yazmıştım. Tek gibi olmak hataydı. Kabul. Amma; tüm spor dalları yerine, futbolla yatıp kalkan bizim spor basınında toplar hemen ateşlendi. Eleştiri başka, yol göstermek başka, Milli Takımın başında bulunan ülke futbol tarihinde başarılara imza atan, kalitesi, karakteri belli olan bir teknik adama, ortaya tazminat gibi çirkin bir gerekçeyi de atarak saldırmak başka. Bunları yazanlar ilk defa TFF’nin yönettiği Türk futbolunun özellikle Süper Lig’den A Milli Takımda kaç oyuncu olduğuna bakmalı, görevli teknik adama Avrupa liglerinde el üstünde tutulan Türk çocuklarından oluşturulmak zorunda kalınan milli takımın ne sürede, kaç defa bir arada oynama imkanını bulduğuna bakmalı, sonra da eleştirilerini masadan değil, yerinde izleyerek yazmalıydılar. Evet 6-1 iyi olmadı. Amma; bir ciltlik muhteşem bir eser yaratan bir uzmanı bir sayfaya sığan bir hata için silip atmak da, hırpalamak da kabul edilemez.
Bu perde kapandı. Şenol Güneş yine Türk futbolunda kalacak ve ülke futboluna hizmet verecektir.. Amma; 6-1’den sonra yazılanlar ve söylenenler de kalacak ve sahipleri ile eleştiri değil, hata ve karalama olarak kayda geçirilecektir.
Türk Spor Ajansı’nın Kurucusu ve Genel Yayın Müdürü
Balıkesir Lisesi mezunu, Edebiyat Fakültesi Tarih bölümünde okudu. Askerliğini Yedek Subay Öğretmen olarak Erzincan Lisesi’nde yaptı. 75 yıllık gazeteci Türkiye Spor Gazetesi’nde muhabir, Cumhuriyet Gazetesi’nde Spor Servisi Şefi, Günaydın Gazetesi’nde Genel Müdür, Hürriyet Gazetesi’nde Haberler Müdürü olarak çalıştı. Basın Şeref Kartı sahibi. TGC üyesi, TSYD’nin Kurucu Genel Sekreterliğini yaptı. Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi’nin en kıdemli üyesi. TMOK Fair Play Komisyonu Onursal Başkanı, CIFP (Dünya Fair Play Konseyi) Başkan Yardımcısı, EFPM (Avrupa Fair Play Birliği) Onursal Üyesi, Azerbaycan Bakü Spor Akademisi’nden Fahri Doktora Unvanı sahibi, IOC’nin en büyük ödülü ‘Olimpic Order’ nişanına sahip. 6 Yaz 1 Kış Olimpiyatı ile Türkiye’nin en çok olimpiyat izleyen gazetecisi. Oy Sandığı, Ülkemin Sporu İçin ve Fair Play adlı 3 kitabı, 2024 yılında yayınlanan Kağıt Fener adlı bir de şiir kitabı var.