e.aripinar@gmail.comTürk Spor Ajansı’nın Kurucusu ve Genel Yayın MüdürüBalıkesir Lisesi mezunu, Edebiyat Fakültesi Tarih bölümünde okudu. Askerliğini Yedek Subay Öğretmen olarak Erzincan Lisesi’nde yaptı.75 yıllık gazeteci Türkiye Spor Gazetesi’nde muhabir, Cumhuriyet Gazetesi’nde Spor Servisi Şefi, Günaydın Gazetesi’nde Genel Müdür, Hürriyet Gazetesi’nde Haberler Müdürü olarak çalıştı. Basın Şeref Kartı sahibi.TGC üyesi, TSYD’nin Kurucu Genel Sekreterliğini yaptı. Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi’nin en kıdemli üyesi. TMOK Fair Play Komisyonu Başkanı, CIFP (Dünya Fair Play Konseyi) Başkan Yardımcısı, EFPM (Avrupa Fair Play Birliği) Onursal Üyesi, Azerbaycan Bakü Spor Akademisi’nden Fahri Doktora Unvanı sahibi, IOC’nin en büyük ödülü ‘Olimpic Order’ nişanına sahip. 6 Yaz 1 Kış Olimpiyatı ile Türkiye’nin en çok olimpiyat izleyen gazetecisi.Oy Sandığı, Ülkemin Sporu İçin ve Fair Play adlı 3 kitabı, 2024 yılında yayınlanan Kağıt Fener adlı bir de şiir kitabı var.
2027 Avrupa Oyunları’nı Ciddiye Almamız Gereklidir
2015’de başlayan Avrupa Oyunları’na 2027’de ev sahipliğini İstanbul yapacak. Dünya sporunu tam olarak takip etmeyenler bunun ana Olimpiyatların bir basamağı olduğunu pek anlayamayabilirler… Dünya Olimpiyatlarının madalya listesine göz atanlar her Olimpiyatta Avrupa ülkelerinin en ön sıralarda olduğunu görürler. Yaz ve Kış Olimpiyatlarında kalan 4 kıtadan ABD, Japonya, Çin, biraz da Avustralya ön sırlarda yer alırlar. Bu oyunlarda onlar bulunmuyor. Bugüne kadar yapılan Avrupa Oyunlarında Türkiyemiz her oyunda, her branşta yükselmiştir. Genel madalya tablosunda Rusya, İtalya, Ukrayna ve Almanya, UK ve Fransa sıralamalarda öndedirler… Özelikle olimpik sporlarda büyük gelişme gösteren Türkiye için bu oyunlar büyük bir fırsat olacaktır. Devletin büyük desteği ve ev sahibi olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi’nin müşterek çalışması ile İstanbul adına Türkiye bu büyük organizasyonu başarı ile yapacaktır. Konuyla ilgili her birimin Avrupa Oyunlarına büyük olimpiyata bir adım gözüyle bakıp, hazırlanması gerekmektedir. Türkiye dünyada her alanda sesini duyururken, sporda da hak ettiği başarıya ulaşacak güçtedir. Buna inanarak hazırlamamız şarttır.
Türk Spor Ajansı’nın Kurucusu ve Genel Yayın Müdürü
Balıkesir Lisesi mezunu, Edebiyat Fakültesi Tarih bölümünde okudu. Askerliğini Yedek Subay Öğretmen olarak Erzincan Lisesi’nde yaptı.
75 yıllık gazeteci Türkiye Spor Gazetesi’nde muhabir, Cumhuriyet Gazetesi’nde Spor Servisi Şefi, Günaydın Gazetesi’nde Genel Müdür, Hürriyet Gazetesi’nde Haberler Müdürü olarak çalıştı. Basın Şeref Kartı sahibi.
TGC üyesi, TSYD’nin Kurucu Genel Sekreterliğini yaptı. Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi’nin en kıdemli üyesi. TMOK Fair Play Komisyonu Başkanı, CIFP (Dünya Fair Play Konseyi) Başkan Yardımcısı, EFPM (Avrupa Fair Play Birliği) Onursal Üyesi, Azerbaycan Bakü Spor Akademisi’nden Fahri Doktora Unvanı sahibi, IOC’nin en büyük ödülü ‘Olimpic Order’ nişanına sahip. 6 Yaz 1 Kış Olimpiyatı ile Türkiye’nin en çok olimpiyat izleyen gazetecisi.
Oy Sandığı, Ülkemin Sporu İçin ve Fair Play adlı 3 kitabı, 2024 yılında yayınlanan Kağıt Fener adlı bir de şiir kitabı var.