e.aripinar@gmail.comTürk Spor Ajansı’nın Kurucusu ve Genel Yayın MüdürüBalıkesir Lisesi mezunu, Edebiyat Fakültesi Tarih bölümünde okudu. Askerliğini Yedek Subay Öğretmen olarak Erzincan Lisesi’nde yaptı.75 yıllık gazeteci Türkiye Spor Gazetesi’nde muhabir, Cumhuriyet Gazetesi’nde Spor Servisi Şefi, Günaydın Gazetesi’nde Genel Müdür, Hürriyet Gazetesi’nde Haberler Müdürü olarak çalıştı. Basın Şeref Kartı sahibi.TGC üyesi, TSYD’nin Kurucu Genel Sekreterliğini yaptı. Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi’nin en kıdemli üyesi. TMOK Fair Play Komisyonu Başkanı, CIFP (Dünya Fair Play Konseyi) Başkan Yardımcısı, EFPM (Avrupa Fair Play Birliği) Onursal Üyesi, Azerbaycan Bakü Spor Akademisi’nden Fahri Doktora Unvanı sahibi, IOC’nin en büyük ödülü ‘Olimpic Order’ nişanına sahip. 6 Yaz 1 Kış Olimpiyatı ile Türkiye’nin en çok olimpiyat izleyen gazetecisi.Oy Sandığı, Ülkemin Sporu İçin ve Fair Play adlı 3 kitabı, 2024 yılında yayınlanan Kağıt Fener adlı bir de şiir kitabı var.
Seçim Sonrası Federasyonlara Düşen Önemli Görevler
Spor Dünyasını tam olarak inceleyip izlemeyenler, ülkelerin spor kalbini futbol sanırlar. Aslında sporun asıl kalbi içinde tabii futbolun da bulunduğu olimpik sporların toplandığı kovandır… Ülkemizde 2024 şanslı bir yıl olmuş bu ülkeye bal üreten bu kovanın; Türk Spor Teşkilatının başına iyi yetişmiş, spora gelişmiş ülkeler açısından bakan Prof. Dr. Veli Ozan Çakır gibi bir değer getirilmiştir. 2025’e yürürken tüm federasyonların yönetimleri, yapıdan daha çok destek alacaklar ve daha çok denetleneceklerdir.
Bu arada bir başka önemli olayı hatırlatmak yerinde olur. Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi’nin tüzüğünde (Her ulusal federasyon, TMOK Genel Kurulu’nda federasyon başkanı tarafından temsil edilir) yazar. Ben, Tanrı kısmet etti, TMOK’un halen en kıdemli üyesiyim. Bugüne kadar birkaç federasyon yetkilisinin dışında Olimpiyatevi’ni, ilgili kurullarını ziyaret eden, danışan yetkiliye pek rastlamadım. Olimpiyat Komitesi tüm ülkenin spor yönetimine dost bir danışman olarak açıktır. Bundan her zaman, her birim yararlanmalıdır. Ayrıca Federasyon Başkanları kendi dallarında faaliyet gösteren belediyelerle de yakından ilgilenme, yol gösterme görevlerini üslenmelidirler. Bu olmayınca çok büyük hatalar olmaktadır. Ben Olimpik yüzme havuzu yaptırıp milyonlarca lira sarf edip, tramplen atlama bölümünü unutan belediyelere rastladım. Ülke sporu için açılan bilgili kapılara gitmek gerekir.
Yıldız çocuklarımızı teslim ettiğimiz tüm yeni federasyon başkanlarına ve ekiplerine başarılar.
Türk Spor Ajansı’nın Kurucusu ve Genel Yayın Müdürü
Balıkesir Lisesi mezunu, Edebiyat Fakültesi Tarih bölümünde okudu. Askerliğini Yedek Subay Öğretmen olarak Erzincan Lisesi’nde yaptı.
75 yıllık gazeteci Türkiye Spor Gazetesi’nde muhabir, Cumhuriyet Gazetesi’nde Spor Servisi Şefi, Günaydın Gazetesi’nde Genel Müdür, Hürriyet Gazetesi’nde Haberler Müdürü olarak çalıştı. Basın Şeref Kartı sahibi.
TGC üyesi, TSYD’nin Kurucu Genel Sekreterliğini yaptı. Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi’nin en kıdemli üyesi. TMOK Fair Play Komisyonu Başkanı, CIFP (Dünya Fair Play Konseyi) Başkan Yardımcısı, EFPM (Avrupa Fair Play Birliği) Onursal Üyesi, Azerbaycan Bakü Spor Akademisi’nden Fahri Doktora Unvanı sahibi, IOC’nin en büyük ödülü ‘Olimpic Order’ nişanına sahip. 6 Yaz 1 Kış Olimpiyatı ile Türkiye’nin en çok olimpiyat izleyen gazetecisi.
Oy Sandığı, Ülkemin Sporu İçin ve Fair Play adlı 3 kitabı, 2024 yılında yayınlanan Kağıt Fener adlı bir de şiir kitabı var.