e.aripinar@gmail.comTürk Spor Ajansı’nın Kurucusu ve Genel Yayın MüdürüBalıkesir Lisesi mezunu, Edebiyat Fakültesi Tarih bölümünde okudu. Askerliğini Yedek Subay Öğretmen olarak Erzincan Lisesi’nde yaptı.75 yıllık gazeteci Türkiye Spor Gazetesi’nde muhabir, Cumhuriyet Gazetesi’nde Spor Servisi Şefi, Günaydın Gazetesi’nde Genel Müdür, Hürriyet Gazetesi’nde Haberler Müdürü olarak çalıştı. Basın Şeref Kartı sahibi.TGC üyesi, TSYD’nin Kurucu Genel Sekreterliğini yaptı. Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi’nin en kıdemli üyesi. TMOK Fair Play Komisyonu Başkanı, CIFP (Dünya Fair Play Konseyi) Başkan Yardımcısı, EFPM (Avrupa Fair Play Birliği) Onursal Üyesi, Azerbaycan Bakü Spor Akademisi’nden Fahri Doktora Unvanı sahibi, IOC’nin en büyük ödülü ‘Olimpic Order’ nişanına sahip. 6 Yaz 1 Kış Olimpiyatı ile Türkiye’nin en çok olimpiyat izleyen gazetecisi.Oy Sandığı, Ülkemin Sporu İçin ve Fair Play adlı 3 kitabı, 2024 yılında yayınlanan Kağıt Fener adlı bir de şiir kitabı var.
Fair Play Anneleri Projesi Etkili Bir Eğitim ve Kültür Hizmetidir
Anasayfa»Köşe Yazıları»Fair Play Anneleri Projesi Etkili Bir Eğitim ve Kültür Hizmetidir
Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi’nin Fair Play birimi ile hayata geçirdiği Fair Play Anneleri projesi, ülkemizde olduğu kadar Avrupa’da da ses getiren bir eğitim ve kültür hizmeti olarak dikkat çekmiştir. Son yüzyıldan başlayan toplumda kadının erkeklerle eşit oranda, dünyada çalışmayı ve yaşamayı paylaşma hakkı ve akımına spor birimleri de katılmış, IOC Dünya Olimpiyat Komiteleri Birliği olimpiyatlara erkek ve kadın sporcuların eşit olarak aynı oranda katılmasını şart koşmuş ve ülkelerdeki milli olimpiyat komitelerinin icra kurullarında bu kuralı uygulamasını şart koşmuştur. Konuya böyle bakınca Dünyamızın yaradılışında Adem ve Havva’yı kabul eden toplum, sonradan unuttuğu Havva’yı da hatırlamış, kutsamış ve ön plana çıkarmış bulunmaktadır. Bu yöntemi Fair Play tanıtımında ilk uygulama şerefi Türkiye’ye aittir. İlk uygulamasında, Türkiye’deki son yerel seçimlerdeki bayan başkanların başarısı dikkate alınmış, Fair Play ruhunu çocuklarına en yakın olan aile biriminin anneler olduğu gerçeği ile başlayan bu eğitim çalışmasının adını Fair Play Anneleri koymuştur. Atılımın ilk adımını atanlar Gaziantep ve Eskişehir belediyeleri olmuş, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Fair Play Komisyonu’nun tanıtım panellerinde o kentlerin anneleri salonları doldurmuş, Fair Play Annesi diplomalarını almışlardır…
Konuyu böyle bir tanıtım ve aydınlatma ile Türkiye’mizdeki tüm anneleri öğreterek, aydınlatarak, eğiterek tüm çocuklarımızı Fair Play’in sloganı olan İyiye, Doğruya, Güzele yönelterek örnek bir vatan görevi yapanlar mutludurlar.
Türk Spor Ajansı’nın Kurucusu ve Genel Yayın Müdürü
Balıkesir Lisesi mezunu, Edebiyat Fakültesi Tarih bölümünde okudu. Askerliğini Yedek Subay Öğretmen olarak Erzincan Lisesi’nde yaptı.
75 yıllık gazeteci Türkiye Spor Gazetesi’nde muhabir, Cumhuriyet Gazetesi’nde Spor Servisi Şefi, Günaydın Gazetesi’nde Genel Müdür, Hürriyet Gazetesi’nde Haberler Müdürü olarak çalıştı. Basın Şeref Kartı sahibi.
TGC üyesi, TSYD’nin Kurucu Genel Sekreterliğini yaptı. Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi’nin en kıdemli üyesi. TMOK Fair Play Komisyonu Başkanı, CIFP (Dünya Fair Play Konseyi) Başkan Yardımcısı, EFPM (Avrupa Fair Play Birliği) Onursal Üyesi, Azerbaycan Bakü Spor Akademisi’nden Fahri Doktora Unvanı sahibi, IOC’nin en büyük ödülü ‘Olimpic Order’ nişanına sahip. 6 Yaz 1 Kış Olimpiyatı ile Türkiye’nin en çok olimpiyat izleyen gazetecisi.
Oy Sandığı, Ülkemin Sporu İçin ve Fair Play adlı 3 kitabı, 2024 yılında yayınlanan Kağıt Fener adlı bir de şiir kitabı var.