e.aripinar@gmail.comTürk Spor Ajansı’nın Kurucusu ve Genel Yayın MüdürüBalıkesir Lisesi mezunu, Edebiyat Fakültesi Tarih bölümünde okudu. Askerliğini Yedek Subay Öğretmen olarak Erzincan Lisesi’nde yaptı.75 yıllık gazeteci Türkiye Spor Gazetesi’nde muhabir, Cumhuriyet Gazetesi’nde Spor Servisi Şefi, Günaydın Gazetesi’nde Genel Müdür, Hürriyet Gazetesi’nde Haberler Müdürü olarak çalıştı. Basın Şeref Kartı sahibi.TGC üyesi, TSYD’nin Kurucu Genel Sekreterliğini yaptı. Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi’nin en kıdemli üyesi. TMOK Fair Play Komisyonu Başkanı, CIFP (Dünya Fair Play Konseyi) Başkan Yardımcısı, EFPM (Avrupa Fair Play Birliği) Onursal Üyesi, Azerbaycan Bakü Spor Akademisi’nden Fahri Doktora Unvanı sahibi, IOC’nin en büyük ödülü ‘Olimpic Order’ nişanına sahip. 6 Yaz 1 Kış Olimpiyatı ile Türkiye’nin en çok olimpiyat izleyen gazetecisi.Oy Sandığı, Ülkemin Sporu İçin ve Fair Play adlı 3 kitabı, 2024 yılında yayınlanan Kağıt Fener adlı bir de şiir kitabı var.
Süper Lig’deki Bazı Yöneticilere Psikolojik Tedavi Şart!
Ülkemizde adı spor olan, özelikle de son yıllarda Süper Lig sayfası haline gelen yayınların son iki yılını tekrar inceliyorum. Hemen hemen her maçtan sonra başlayan ve kalitesi her gün aşağıya düşen beyanatları, tehditleri, hakaretleri okuyorum. Son aylarda olay sahalardan, mikrofonlardan çıktı, mahkemelere kadar vardı. Aylardır arıyorum, ülkemizin en saygın ödülü, Türkiye Fair Play Ödülü’ne aday göstermek için hiçbir yönetici bulamadım. Eski yıllarda hem yönetici, hem sporcu olarak ödülü hak eden ve ulaşan pek çok aday vardı. Düşündüm; bunun gittikçe ağırlaşan psikolojik bir sorun olduğu kanısına vardım. Hepimiz, hayatta her müsbet atağımızda başarıya ulaşmak isteriz. Amma; buna ulaşılmayınca dünyaya kötü örnek olacak savaşlar açmak bir çare ve anahtar olmamalı. Kulüplerin bugün yaşlı olan seçkin, örnek üyeleri vardır. Bunlar bir araya gelmeli ve ülkemizin büyük bir spor hareketi olan Süper Lig’in kirletilmesini engellemeli ve diğer kulüplere de örnek olmalıdırlar. Bu soruna çözüm bulmak, ülkemize hizmet olacaktır. Çünkü; Türkiye adı dünya basınında bu çirkin davranışların haberleri ile birlikte geçmektedir. Bence; ülke sporunun sahibi olan devletimiz de, spor akademisyenleri de, sağlık birimleri de buna el atmalı, bu hastalık tedavi edilmeli, dünyaya kötü örnek olan ve sporda adımızı kirleten bu davranışların önü kesilmeli, tedavi edilmelidir.
Türk Spor Ajansı’nın Kurucusu ve Genel Yayın Müdürü
Balıkesir Lisesi mezunu, Edebiyat Fakültesi Tarih bölümünde okudu. Askerliğini Yedek Subay Öğretmen olarak Erzincan Lisesi’nde yaptı.
75 yıllık gazeteci Türkiye Spor Gazetesi’nde muhabir, Cumhuriyet Gazetesi’nde Spor Servisi Şefi, Günaydın Gazetesi’nde Genel Müdür, Hürriyet Gazetesi’nde Haberler Müdürü olarak çalıştı. Basın Şeref Kartı sahibi.
TGC üyesi, TSYD’nin Kurucu Genel Sekreterliğini yaptı. Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi’nin en kıdemli üyesi. TMOK Fair Play Komisyonu Başkanı, CIFP (Dünya Fair Play Konseyi) Başkan Yardımcısı, EFPM (Avrupa Fair Play Birliği) Onursal Üyesi, Azerbaycan Bakü Spor Akademisi’nden Fahri Doktora Unvanı sahibi, IOC’nin en büyük ödülü ‘Olimpic Order’ nişanına sahip. 6 Yaz 1 Kış Olimpiyatı ile Türkiye’nin en çok olimpiyat izleyen gazetecisi.
Oy Sandığı, Ülkemin Sporu İçin ve Fair Play adlı 3 kitabı, 2024 yılında yayınlanan Kağıt Fener adlı bir de şiir kitabı var.