e.aripinar@gmail.comTürk Spor Ajansı’nın Kurucusu ve Genel Yayın MüdürüBalıkesir Lisesi mezunu, Edebiyat Fakültesi Tarih bölümünde okudu. Askerliğini Yedek Subay Öğretmen olarak Erzincan Lisesi’nde yaptı.75 yıllık gazeteci Türkiye Spor Gazetesi’nde muhabir, Cumhuriyet Gazetesi’nde Spor Servisi Şefi, Günaydın Gazetesi’nde Genel Müdür, Hürriyet Gazetesi’nde Haberler Müdürü olarak çalıştı. Basın Şeref Kartı sahibi.TGC üyesi, TSYD’nin Kurucu Genel Sekreterliğini yaptı. Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi’nin en kıdemli üyesi. TMOK Fair Play Komisyonu Başkanı, CIFP (Dünya Fair Play Konseyi) Başkan Yardımcısı, EFPM (Avrupa Fair Play Birliği) Onursal Üyesi, Azerbaycan Bakü Spor Akademisi’nden Fahri Doktora Unvanı sahibi, IOC’nin en büyük ödülü ‘Olimpic Order’ nişanına sahip. 6 Yaz 1 Kış Olimpiyatı ile Türkiye’nin en çok olimpiyat izleyen gazetecisi.Oy Sandığı, Ülkemin Sporu İçin ve Fair Play adlı 3 kitabı, 2024 yılında yayınlanan Kağıt Fener adlı bir de şiir kitabı var.
Yurt dışına çıkan her Türk’ün en önemli görevi Türkiyemizi en iyi şekilde temsil etmektir. Böyle fırsatları bulduğum için mutluyum. Kasım’ın son haftasında EFPM kısa adıyla anılan, Türkiye’nin de yönetimde yer aldığı Avrupa Fair Play Birliği’nin kongresi için dost ve kardeş Azerbaycan’ın her gün daha güzelleşen başkenti Bakü’de idim. Türkiye Fair Play Komisyonu’nun İcra Kurulu; Başkan olarak ben, 2’nci Başkan Prof. Dr. Bilge Donuk, Başkan Yardımcısı Remzi Yılmaz, Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Sevim Güllü ve Avrupa Fair Play Ödülü kazanarak törene davet edilen iki arkadaşımız TMOK Genel Sekreter Yardımcısı Uğur Korkmaz ve İş insanı Mehmet Samsa, Azerbaycan ile birlikte hazırladığımız Türk ve Azerbaycan bayrakları ile süslü ünlü Fair Play Karikatür ve Fotoğraf karma sergisinin yanı sıra, kongrenin açılış ve tören gecesinde bulunduk.
Kongreyi Azerbaycan Spor Bakanlığı destekliyordu. Bu davranışlarından dolayı toplantıya bakanlık adına gelen Gençlik ve Spor Bakanlığı Bakan Yardımcısı Bayan Marianna Vasileva’ya TC’nin 100’üncü yılı onuruna yaptırdığımız Atatürk’ümüzün portresine taşıyan bir madalyon vermeye karar verdik. Hınca hınç dolu salonda ekibimiz sunumda yer almadan spiker Türkiye Cumhuriyeti’nin 100 yılını kutladı ve alkışlar arasında açıkladı, sonrada ekibimiz özel yaptırdığımız 100’üncü yıl Fair Play Madalyonunu topluma Atatürk’ü göstererek, alkışlar arasında Bayan Vasileva’ya sundu.
Ne zaman Azerbaycan dense bu mutlu anı hatırlayacak ve ülkemiz Türkiyemiz adına mutluluk duyacağız.
Türk Spor Ajansı’nın Kurucusu ve Genel Yayın Müdürü
Balıkesir Lisesi mezunu, Edebiyat Fakültesi Tarih bölümünde okudu. Askerliğini Yedek Subay Öğretmen olarak Erzincan Lisesi’nde yaptı.
75 yıllık gazeteci Türkiye Spor Gazetesi’nde muhabir, Cumhuriyet Gazetesi’nde Spor Servisi Şefi, Günaydın Gazetesi’nde Genel Müdür, Hürriyet Gazetesi’nde Haberler Müdürü olarak çalıştı. Basın Şeref Kartı sahibi.
TGC üyesi, TSYD’nin Kurucu Genel Sekreterliğini yaptı. Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi’nin en kıdemli üyesi. TMOK Fair Play Komisyonu Başkanı, CIFP (Dünya Fair Play Konseyi) Başkan Yardımcısı, EFPM (Avrupa Fair Play Birliği) Onursal Üyesi, Azerbaycan Bakü Spor Akademisi’nden Fahri Doktora Unvanı sahibi, IOC’nin en büyük ödülü ‘Olimpic Order’ nişanına sahip. 6 Yaz 1 Kış Olimpiyatı ile Türkiye’nin en çok olimpiyat izleyen gazetecisi.
Oy Sandığı, Ülkemin Sporu İçin ve Fair Play adlı 3 kitabı, 2024 yılında yayınlanan Kağıt Fener adlı bir de şiir kitabı var.