e.aripinar@gmail.comTürk Spor Ajansı’nın Kurucusu ve Genel Yayın MüdürüBalıkesir Lisesi mezunu, Edebiyat Fakültesi Tarih bölümünde okudu. Askerliğini Yedek Subay Öğretmen olarak Erzincan Lisesi’nde yaptı.75 yıllık gazeteci Türkiye Spor Gazetesi’nde muhabir, Cumhuriyet Gazetesi’nde Spor Servisi Şefi, Günaydın Gazetesi’nde Genel Müdür, Hürriyet Gazetesi’nde Haberler Müdürü olarak çalıştı. Basın Şeref Kartı sahibi.TGC üyesi, TSYD’nin Kurucu Genel Sekreterliğini yaptı. Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi’nin en kıdemli üyesi. TMOK Fair Play Komisyonu Başkanı, CIFP (Dünya Fair Play Konseyi) Başkan Yardımcısı, EFPM (Avrupa Fair Play Birliği) Onursal Üyesi, Azerbaycan Bakü Spor Akademisi’nden Fahri Doktora Unvanı sahibi, IOC’nin en büyük ödülü ‘Olimpic Order’ nişanına sahip. 6 Yaz 1 Kış Olimpiyatı ile Türkiye’nin en çok olimpiyat izleyen gazetecisi.Oy Sandığı, Ülkemin Sporu İçin ve Fair Play adlı 3 kitabı, 2024 yılında yayınlanan Kağıt Fener adlı bir de şiir kitabı var.
Türk Sporuna ve Spor Öğretmenlerine Yılın En Güzel Haberi
Türkiyemizde batılı anlamda Beden Terbiyesi ve Spor Eğitimi konusunda ilk adımlar Osmanlı İmparatorluğu’nun son bölümünde ve Cumhuriyetimizin başlaması ile atılmıştır. Okullarda Beden Eğitimi ve Spor dersleri, halen devam etmektedir. Uzun yıllar bu ders hep, maalesef çok ciddiye alınmamıştır. Buna rağmen fedakar spor öğretmenleri, Türk sporuna pek çok yıldız yetiştirmişlerdir. Üniversitelerde Spor Fakülteleri bu konudaki en büyük adım olmuştur. Fakat onun da halen kapanmayan bir yarası vardır. O da mezuniyetten sonra işsizliktir. Pek çok başarılı mezun, mecburen başka dallarda hayata atılmak zorunda kalmaktadır. 1950 yılından bu yana yer aldığım ülkemizin (Türkiye Spor, Cumhuriyet, Yeni İstanbul, Günaydın, Hürriyet, Radikal ve Posta) gazetelerinde yazılarımla, kampanyalarla, üniversite mezunu spor öğretmenlerinin işsizliği konusunu dile getirmiş ve çare aranılmasını istemiştim. İlk gününden itibaren rahmetli kardeşim Namık Sevik’in takdir ettiğim gazetesi Milliyet’te, Beden Eğitimi Öğretmenlerine duyuru haberini okuyunca mutlu oldum. Duyuruda Milli Eğitin Bakanlığı’na bağlı resmi eğitim kurumları Beden Eğitimi Öğretmeni talebinde bulunuyorlardı. Bu bana müjde gibi geldi. İnşaallah bütün kurumlar bu yolu izler ve Türk sporu hepimizin istediği başarı çizgisine, üniversite mezunu, eski tabirle spor hocalarıyla kavuşur.
Türk Spor Ajansı’nın Kurucusu ve Genel Yayın Müdürü
Balıkesir Lisesi mezunu, Edebiyat Fakültesi Tarih bölümünde okudu. Askerliğini Yedek Subay Öğretmen olarak Erzincan Lisesi’nde yaptı.
75 yıllık gazeteci Türkiye Spor Gazetesi’nde muhabir, Cumhuriyet Gazetesi’nde Spor Servisi Şefi, Günaydın Gazetesi’nde Genel Müdür, Hürriyet Gazetesi’nde Haberler Müdürü olarak çalıştı. Basın Şeref Kartı sahibi.
TGC üyesi, TSYD’nin Kurucu Genel Sekreterliğini yaptı. Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi’nin en kıdemli üyesi. TMOK Fair Play Komisyonu Başkanı, CIFP (Dünya Fair Play Konseyi) Başkan Yardımcısı, EFPM (Avrupa Fair Play Birliği) Onursal Üyesi, Azerbaycan Bakü Spor Akademisi’nden Fahri Doktora Unvanı sahibi, IOC’nin en büyük ödülü ‘Olimpic Order’ nişanına sahip. 6 Yaz 1 Kış Olimpiyatı ile Türkiye’nin en çok olimpiyat izleyen gazetecisi.
Oy Sandığı, Ülkemin Sporu İçin ve Fair Play adlı 3 kitabı, 2024 yılında yayınlanan Kağıt Fener adlı bir de şiir kitabı var.